Hip hop-duuen Madcon hadde holdt på i årevis da Tsawe Baqwa ble rikskjendis for sine hoftebevegelser på parketten på TV 2. Nå er han glad for å være tilbake i rett ring med musikken, og har ingen planer om å gjenoppta dansetrinnene foran tv.

— Det er selvfølgelig kult å kunne disse dansene, så kan jeg rocke på dansegulvet neste gang jeg skal i bryllup. Men ellers blir det ikke noe mer dansing. Aldri mer på parketten, aldri mer på tv med trening åtte timer hver dag, fastslår Tshawe kontant.

I går var Madcon i Trondheim for å fronte det de egentlig driver med: Musikk.

Bestemor's «beggin'» «So Dark The Con Of Man» solgte til gull på et par-tre timer, og suksessen strekker seg langt utover den relativt smale målgruppa både Madcon og kolleger i norsk hip hop har hatt hittil. Etter Tshawes dansetrinn har Madcon over natta gjort hip hop til noe bestemor ønsker seg til jul.

— Faktisk tror jeg Tshawe har ekstra godt drag på damene på seksti pluss. Det er jævlig kult, gliser Yosef Wolde-Mariam, som utgjør den andre halvparten av Madcon.

— Hvordan er det å være deg oppe i alt dette?

— Ikke noe stress i det hele tatt, jeg er bare jævlig stolt av Tshawe. Dansinga var noe han drev med, og som jeg støttet han i, mens musikken er noe vi gjør sammen. At alt dette også hjelper på musikken er bare fett, for det her er det kuleste jeg har opplevd noen sinne. Vi har jobba i 16 år og alltid trodd på oss sjøl. Da er det så kult å komme på en slik bølge. Jeg føler det er velfortjent, sier Yosef.

Spiller inn ny plate på rappen Suksessen kom så bratt at alle vil ha en bit av gutta - samtidig - akkurat nå. I går fløy de fra by til by og intervju til intervju innimellom platesignering, innspilling av eget tv-program og konsert på kvelden.

— Det er hektisk som faen, men det er dritfett, ikke noe å klage over. Nå må vi bare bøtte på og jobbe videre. Sove kan vi gjøre seinere, sier Yosef, som forteller at målet er å ha en ny plate klar allerede i løpet av 2008. Om Madcon fortsetter i samme tempo kan det bli realisme i de enorme ambisjonene duoen har for framtida.

— Spør du meg, så kan vi gjerne ta over kloden og dominere hele verden med musikken vår. Vi skyter mot stjernene- så får vi se hvor vi lander hen til slutt, sier Tshawe.

Viktig for norsk hip hop Før platesignering og konsert på Ricks i går kveld, var Madcon innom hip hop-huset Koncept i Innherredsveien og gjorde opptak til programmet de leder på tv-kanalen Voice. Her fortalte de om hvordan kommunen har gitt støtte til et hjemsted for trønderske hip hop-ere, og inviterte gutta fra Gode Ord Dør Sist (GODS) til en prat foran kamera.

— Vi gir ut skive på nyåret, det blir vårt første album, forteller Erik Bruset fra GODS, som synes det utelukkende kult å se hvordan et underholdningsprogram på tv har skapt en slik opptur for hip hop-kollegene i Madcon.

Torstein Holen fra Koncept tror Madcon-suksessen kan smitte i hip hop-miljøet.

— Norsk hip hop hadde flatet ut på salgsstatistikkene. Det betyr utrolig mye for miljøet at det nå kommer noen med en slik boost. Det gir mye optimisme.