KRISTIANSAND : Lyrisk Tapas har høstlista klar, og presenterer aktuelle forfattere på Sørlandets Kunstmuseum (SKMU).

— Vi har lyst til å være i byen, på et sted hvor man bare dropper innom når man er i byen. Det er det Lyrisk Tapas skal være – et lavterskeltilbud hvor man kan høre litteratur, sier Irene Gressli Haugen, leder av Norsk Forfattersentrum Sørlandet.

LYRISK TAPAS: Først ut under Lyrisk Tapas, er MiRee Abrahamsen fra Tromøya utenfor Arendal. I år ga hun ut romanen "Det ville Østen". Foto: Sondre Steen Holvik

Først ut er MiRee Abrahamsen fra Tromøya utenfor Arendal. Hun er forfatter, journalist og billedkunstner, og har i tillegg studert russisk og arabisk. Hun debuterte som forfatter i 1999, med diktsamlingen "Ankeret i apegården". Hun har vært nominert til Sørlandets Litteraturpris tre ganger. I år ga hun ut romanen "Det ville Østen".10. november kommer poet, filmskaper og musiker Terje Dragseth. Anmeldere i Fædrelandsvennen, Morgenbladet, VG, Dagbladet, NRK har alle hyllet Dragseths sci-fi-poesi. 17. november kommer Merethe Lindstrøm. Forfatteren mottok Nordisk Råds litteraturpris tidligere i år for romanen "Dager i stillhetens historie". For første gang på 25 år vant en norsk kvinne prisen. 15. november blir det novellekveld på Haandverkeren, med forfatterne Espen Haavardsholm og Line Baugstø. De er aktuelle med henholdsvis "Dødsøyeblikket og andre noveller" og "Musikk for rasende kvinner".