KRISTIANSAND : Ordfører Arvid Grundekjøn (H) etterlyser sørlandskunst og figurative motiver i det nye rådhuset, men har så langt vært taus om Aquarama. Heller ikke fra annet politisk hold ar det kommet krav om kunst med maritimt eller kroppslig tilsnitt i det nye bade— og idrettsanlegget.

Når Fædrelandsvennen ringer ordføreren for å spørre om han vil ha synspunkter på kunsten i Aquarama, svarer han:

— Det kan jeg ikke si på stående fot. Det som imidlertid er helt klart er at rådhuskvartalet har en helt spesiell stilling som byens storstue.

Nina Bang fra Oslo er den eneste kunstneren som foreløpig er valgt ut, og hun fikk oppdraget med å smykke ut spileveggen i en lukket konkurranse med Marius Watz som holder til i New York og Oslo, og Camilla Luihn fra Oslo.

Over 80 kunstnere har nå deltatt i prekvalifiseringen om å få lage den faste installasjonen, og noen av dem ønsker også å lage en temporær installasjon:

— Det er mange sterke, gode navn, og bidrag fra kjente kunstnere, forteller billedkunstner Kyrre Andersen til Fædrelandsvennen. Han er KORO-konsulent og kunsterrepresentant i Aquaramas kunstutvalg, utnevnt av regionalt samarbeidsutvalg for utsmykning (RSU).

Sammen med RSUs Anne Aanerud sorterer han nå de innkomne forslag, og skal presentere om lag ti av dem for kunstkomiteen på neste møte den 25. oktober. Hvorvidt det er sørlendinger blant dem, er foreløpig uvisst.