KRISTIANSAND: — Det var mange som ikke fikk han med seg sist han spilte i byen, så han har vært etterspurt. Mange har også ønsket å se han igjen, sier Jørgen Skauge i Imperiet as som har booket artisten.

Steve Lukather spilte på Kick i Kristiansand for halvannet år siden, men konserten var på en mandag og mange gikk ifølge Skauge glipp av gitarlegenden da.

30 millioner plater

Denne gangen spiller han og bandet på en lørdag og Skauge håper det bidrar til at flere får med seg konserten. Steve Lukather er mest kjent gjennom rockebandet Toto hvor han var både gitarist og vokalist fra 1977 til bandet ble oppløst i 2008. Til sammen har de solgt 30 millioner plater på verdensbasis og er kjent for hiter som «Rosanna», «Hold the line» og «Africa». Nå er imidlertid Toto tilbake og skal ut på ny turné i år.

Gitarlegende

Lukather har også gitt ut flere soloalbum og har som studiomusiker arrangert, komponert og spilt på over tusen album til sammen. Gitaristen har ellers blitt nominert til Grammy tolv ganger og han har vunnet fem priser.

— Lukather er en gitarlegende og gitarferdighetene hans er helt eksepsjonelle, sier Jørgen Skauge.

Bernhoft

I tillegg til Steve Lukather er også Jarle Bernhoft klar for Kick. Vokalisten, låtskriveren og komponisten er kjent for sin store stemme, scenesjarm og multiinstrumentale liveopptredener og står på scenen 4. mars.

I 2008 kom hans første soloplate «Ceramik City Chronicles», som er et soulbasert konseptalbum med Oslo som tema. Nå er han plateaktuell igjen og slipper nytt album om en ukes tid. Bernhoft har vært vokalist i gruppen Span og Explicit Lyrics, og i bandet Green Granadas under pseudonymet Red Hot.

Han har også medvirket på innspillinger og konserter med artister som Kristin Asbjørnsen og Bigbang.

— Vi prøvde å få til konsert med han i fjor sommer, men da gikk det ikke. Å høre Jarle Bernhoft som soloartist er en magisk opplevelse. Jeg så han på bransjetreffet Eurosonic i Nederland og det var absolutt ikke nedstrippet og kjedelig, sier Skauge.