KRISTIANSAND ; – Jeg håper at folk føler seg glade etter å ha hørt på plata, sier Tom Hugo Hermansen som slipper debutalbumet «Sundry Tails» i midten av september.

– Det er i så fall helt motsatt av min plate for der er alt bare død og fordervelse og alt går i moll, repliserer Stein Roger Sordal og flirer.

Plata han viser til er oppfølgeren til «In Fort Knox With A Penny» fra 2008. Andrealbumet ble spilt inn live på familiehytta på Sordal i vinter og er også planlagt utgitt i september.

Ruget i flere år

Tom Hugo og Stein Roger spiller sammen i coverbandet Radiojam som hver torsdag fyller Torvet med dansende og syngende mennesker. I kveld derimot har begge to konsert på Café Generalen. De opptrer samme kveld, men hver for seg. Da vil publikum få høre mange av de nye låtene, og Tom Hugo som har jobbet med albumet i mange år, er spent.

– Jeg gleder meg ekstremt mye til å vise hva jeg har sittet og ruget på i så mange år og håper folk får en god opplevelse. Den eldste låten på plata skrev jeg for fire år siden, så å gi ut album har vært en lang prosess, sier han. Plata gis ut i Norge og Tyskland, og singelen «Open up your eyes» er b-listet på NRK P1 fra denne uken.

Kan improvisere

Å opptre på scenen i Ravnedalen foran maksimalt 300 tilskuere er noe ganske annet enn å spille for 3000 dansende sjeler under «Sommer på Torvet».

– På Torvet har folk en helt annen forventning. De kan alle låtene og det er ikke rom for å improvisere. På Generalen handler det om å få ut det vi sitter inne med, sier Stein Roger som stiller med en eller to musikere på scenen i tillegg til seg selv. Han synes det passer perfekt med en nedstrippet versjon siden alle låtene på andrealbumet er skrevet i ensomhet på familiehytta eller i studio. Han beskriver oppfølgeralbumet som mer roots— og countrybasert enn det forrige albumet. Også er det mer alvorlig.

Testet låter

– Jeg er en mer bekymret person nå enn jeg var før. Nå har jeg to barn, og jeg er opptatt av at de skal ha det greit. Og så synes jeg det er fascinerende å skrive om de daglige kampene, sier Stein Roger Sordal.

Tom Hugo på sin side beskriver debutalbumet som akustisk orientert pop-musikk. Han har allerede testet mange av låtene på publikum i Tyskland siden han de fire siste årene har bodd i Hamburg.

– Nå er jeg spent på om publikum i Norge også klapper på første og tredje takt. I Tyskland gjør de nemlig konsekvent det!

PS: I Fædrelandsvennens papirutgave i dag står det feilaktig at konserten er i morgen. Den er altså i kveld, fredag.