KRISTIANSAND: Amerikanske Chris Medina vakte stor oppmerksomhet da han deltok i «American Idol»i februar i år.

Han rørte tv-seere og idol-juryen til tårer da han framførte låten «What Are Words», som han tilegnet sin trafikkskadede forlovede Juliana Ramos (27). Sangen toppet VG-lista i 11 strake uker i sommer.

Mandag 28. november slippes debutplata. Også den titulert «What Are Words». Deler av albumet er spilt inn i Norge i studioet til tidligere idol-dommer David Eriksen.

Minikonsert

I forbindelse med lanseringen av debutalbumet legger Medina ut på en promoteringsrunde i Norges største musikkjede, Platekompaniet. Fem butikker står på listen, deriblant Kristiansands avdeling på Sørlandssenteret. Dit kommer han torsdag 1. desember, for å spille en gratis minikonsert for de frammøtte.

— Vi gleder oss til at han kommer. Chris Medina kunne ha trukket langt flere folk andre steder i Kristiansand, så det blir litt spesielt å se ham i denne settingen. Det er ikke hverdagskost, sier daglig leder Marius Skoie ved Platekompaniet i Kristiansand, til fvn.no.

Første besøk fra USA

Butikken har tidligere hatt gjeve besøk i form av artister som Marit Larsen, St. Thomas, Thom Hell og Frida Ånnevik, men nå er det første gang de får besøk av en artist utenfra Norges grenser.

Skoie tror at artisten som har gjort norgesvenn av seg med både opptredener og besøk, vil sørge for et godt oppmøte.

— Det er vanskelig å si på forhånd, men jeg tror at han kan trekke litt folk. Konserten er også litt annerledes enn det vi har gjort tidligere, og vi satser på at han fortsatt har endel fans i Norge, smiler han.

Det er foreløpig ikke avklart hvor lenge Medina vil spille, annet enn at det er en minikonsert. Etterpå håper platesjefen at artisten tar seg tid til noen enkle pennestrøk.

— Vi håper selvfølgelig at han vil ta seg tid til å signere noen plater etter konserten.