KRISTIANSAND: – Jeg har aldri vært på På Hjørnet før, men vanket på den typen steder i tenårene. Det kommer til å bli hyggelig å spille der, sier cellist Paulin Skoglund Voss til fvn.no.

Cellisten som til daglig bor i Drøbak er født og oppvokst i Kristiansand. De siste ni dagene har hun holdt 19 konserter, de fleste av dem på Kulturrullator.

– Det har vært min travleste uke noensinne. Enkelte dager har vi spilt tre konserter samme dag, men det har vært veldig fint, sier Paulin.

Nye låter.

Denne helgen er det På Hjørnet sin akustiske søndag som står for tur. Paulin har medvirket som cellist på mer enn 50 norske plateutgivelser og satset på soloartist for tre år siden. Da ga hun ut debutalbumet «Dragonflies & hummingbirds» som mottok gode kritikker. Fædrelandsvennens anmelder Rune Slyngstad skrev blant annet følgende om debutalbumet «Paulin Skoglund Voss flyr av sted sammen med «Dragonflies & hummingbirds» i en leken og søkende luftferd mens hun skaper betagende vakker musikk».

For tiden er Paulin i innspurten med andrealbumet som etter planen skal komme før jul. En del av disse låtene skal hun presentere søndag.

– Jeg liker å prøve ut materialet på publikum før albumet kommer. Da får jeg sett hvordan låtene fungerer og det er deilig å få respons, sier hun.

Cellist som synger.

Paulin har skrevet alle låtene til andrealbumet selv og beskriver dette som litt mer uptempo enn debuten for tre år siden. Co-produsent på plata er Jørn Christensen som blant annet spiller i albumaktuelle CC Cowboys.

– Jeg har kjent Jørn lenge og vi samarbeider veldig godt sammen. Også er han en veldig dyktig gitarist, sier Paulin som er noe så sjeldent som en cellist som også synger. Det siste året har hun fått selskap av Edvard Valberg, vokalist i punkrockbandet Honningbarna som også spiller cello og synger. Paulin kjenner til bandet og synes det er moro at flere gjør som henne.

– Min musikk er litt softere enn deres, men nå skal det ikke mye til før musikk er mykere enn deres da, sier hun og ler.

Har med pianist.

Musikken til Paulin har ifølge henne blitt sammenliknet med Katie Melua sitt uttrykk. Det tar Paulin som en kjempekompliment. Hun mener ellers at andrealbumet kan sammenliknes med Bo Kaspers tidligere utgivelser. Med seg På Hjørnet har hun pianist Helge Nysted som også er med som musiker på plata.