Femte film i actionserien Fast & Furious hadde den beste åpningshelgen i filmstudioet Universals historie, skriver Oslopuls.

Filmen har tjent inn nesten 600 millioner dollar (3,3 milliarder kroner) så langt. Med et budsjett på 125 millioner dollar, ifølge IMDB Pro, blir det gode penger for alle involverte.

Kanskje ikke så rart da, at regissør Justin Lin får med seg Vin Diesel, Paul Walker og de andre på en sjette film. Den får premiere 24. mai 2013. Fast and Furious Five suste inn på kinotoppen verden over, og ligger forstatt på 11. plass her i landet.

Etter en uke på kino hadde allerede 87 885 nordmenn, 8171 av dem i Oslo, sett Paul Walker og Vin Diesel kjøre raske biler. Etter åtte uker er den sett av 220 037 nordmenn, noe som gjør den til den femte mest sette filmen i Norge i år.

Handlingen i Fast Five er som følger:

Ekspolitimannen Brian O’Conner (Paul Walker) alliere seg denne gang med eksfangen Dom Toretto (Vin Diesel). Dwayne "The Rock" Johnson spiller agent som jakter på de to.

I tiden siden Brian og Mia Toretto (Jordana Brewster) hjalp Dom med å bryte ut av fengselet, har de svidd gummi over mange landegrenser på flukt fra myndighetene. Nå er de trengt opp i et hjørne i Rio de Janeiro, hvor de må utføre en siste jobb i bytte mot friheten.

Fra de foregående filmene er Jordana Brewster, Chris “Ludacris” Bridges, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Matt Schulze, Tego Calderon og Don Omar tilbake på rollelisten.