KRISTIANSAND: Olsen anmeldte spillet Call of Duty — Modern Warfare 2 til politiet 30. oktober.

— Saken er henlagt på grunn av manglende saksbehandlingskapasitet, sier politiadvokat Morten Bolager Formo til fvn.no.

Klager på henleggelsen

Svein Olaf Olsen fikk beskjed om henleggelsen i dag. Han varsler at saken vil bli forfulgt videre.

— Beslutningen blir i dag anket til Statsadvokaten i Agder. Jeg har engasjert jurist Bjørn Stefanussen, Kristiansand, til å gjøre jobben. Dette koster, men det er vel anvendte penger, skriver Olsen i en epost til fvn.no.

Politiadvokat Formo opplyser at Olsens klage først vil bli behandlet av Agder politidistrikt.

— Vi vurderer da saken på nytt. Hvis vi ikke tar klagen til følge kan den sendes til Statsadvokaten, som har muligheten til å omgjøre vårt vedtak, sier Formo.

Ble spilt av Behring Breivik

Olsen mener omsetningen av spillet kan være et brudd på straffelovens paragraf 382, som dreier seg om salg eller leie av "film, videogram eller lignende der det i underholdningsøyemed er gjort utilbørlig bruk av grove voldsskildringer."

I anmeldelsen viste Olsen til at Anders Behring Breivik hevder å ha brukt spillet som "oppvarming" før han gjennomførte terrorhandlingene på Utøya 22. juli. Olsen hadde selv en datter som var til stede på sommerleiren.

Utgangspunktet for anmeldelsen var en scene i spillet hvor en terrorist skulle drepe flest mulig mennesker på en flyplass.

Godkjent i Norge

— Vi må stille spørsmålstegn om det er samfunnsgavnelig med vold som underholdning, sa Olsen til fvn.no sist uke. Det aktuelle spillet kom ut i november 2009. Agder-politiet antydet raskt at anmeldelsen ikke kom til å bli etterforsket.

— Jeg kjenner ikke saken ennå, men det er stor sannsynlighet for at den ikke vil bli etterforsket. Det er på bakgrunn av at Call of Duty er et spill som er godkjent i Norge. Rent strafferettslig vil vi ha problemer med å bruke ressurser på en sånn sak, derfor blir den trolig henlagt uten etterforskningsskritt, uttalte kriminalsjef Arne Pedersen til Vårt Land.