GRIMSTAD: På mandag var det premiere på årets sesong av Farmen på TV2. Matrosen Eirik Fønstelien (24) fra Grimstad og studenten Linn Hege Andersen (21) fra Songdalen er årets lokale innslag i serien.

— Det var en veldig fin opplevelse som jeg aldri kommer til å glemme. Den største utfordringen for meg var egentlig mangelen på mat, men det tok også noen dager før jeg klarte å bli vandt til alle kameraene, sier Fønstelien til fvn.no.

24-åringens taktikk på forhånd var å prøve å opptre litt brautende, men etter noen dager valgte han å legge den taktikken fra seg.

La om taktikken på Farmen

— Jeg la om taktikken etter at jeg så hvordan den første storbonden fikk det. Derfor bestemte jeg meg for at det kanskje var lurere å ligge litt lavt i terrenget, sier han.

Han angrer ikke på deltakelsen i programmet, men innrømmer at det kommer situasjoner der han kommer til å få pepper.

— Det var noen litt kjipe situasjoner som jeg tror jeg kommer til å få litt pepper for. Jeg kan ikke si hva det dreier seg om, men jeg er veldig spent på hvordan det vil bli fremstilt, sier han kryptisk.

— Jeg har hatt en veldig bra opphold der jeg har hatt både venner og uvenner, men jeg har nok fått noen venner for livet, sier 24-åringen.

Ble det noe mer enn vennskap med noen av deltakerne?

- Ikke kjærlighetsdrama

— TV2 har valgt å kjøre litt på at det var et slags kjærlighetsdrama mellom meg, Simon (Fjeld Mengaaen) og Karin (Jonassen), men det synes jeg var litt overdrevet. Jeg hadde ikke et spesielt godt øye til noen av deltakerne, påstår matrosen fra Grimstad.

Han hadde på forhånd forberedt seg til oppholdet på Farmen med hard trening og gårdstester på internett.

— Jeg angrer på at jeg trente hardt før jeg gikk inn på Farmen. Det gjorde at jeg gikk på en smell med lite mat og mye forbrenning. Jeg prøvde også å ta flere gårdstester på internett for å lære mer om gårdsdrift.

Det som har overrasket 24-åringen mest har vært hvordan en liten krangel på Farmen kan bli stor på TV.

— Krangler blir veldig forsterket og fokusert på. Spesielt da en av deltakerne kranglet med storbonden i den forrige episoden. Da ble storbonden fremstilt som sløv og lat, men det var ikke slik jeg oppfattet han, mener Fønstelien.

Den neste episoden av Farmen blir sendt på TV2 på lørdag.