KRISTIANSAND : — Det er en liste med bra variasjon i forhold til alder og kjønn. Jeg vil si vi har et bredt spekter å velge fra, sier Lossius til Fædrelandsvennen.

— Er dere fornøyd med søkerlisten?

— Ja, det er vi. Vi regner med å finne en kandidat blant søkerne.

I slutten av oktober ble det klart at Trond Backer gir seg i Kilden ved nyttår, etter å ha vært en profilert markedsdirektør siden februar. Han går tilbake til sin "egentlige" jobb som konsulent i Mentor Partner.

Fire søkere trakk seg

SLUTTER: Trond Backer gir seg som markedsdirektør i Kilden ved nyttår. Han går tilbake til sin jobb som konsulent i Mentor Partner. Foto: Reidar Kollstad

20. november gikk søknadsfristen for jobben som markedssjef i Kilden ut, og 20 søkere har meldt sin interesse. Det var 21 søkere, men en av søkerne trakk søknaden i går ettermiddag. Seks av søkerne er kvinner, 14 er menn. To av søkerne er interne, resten er fra eksternt hold.— Fire søkere trakk i tillegg søknaden da det ble kjent at listen ble offentliggjort. Det er det lite å få gjort noe med, men vi ville jo helst hatt med alle, sier Lossius.

— Var det interessante søkere som trakk seg?

— Det har jeg ikke lyst til å kommentere.

I gang med intervjuer

Lossius og ledelsen i Kilden har så vidt begynt intervjurunden, og vil fortsette med det utover i neste uke. Målet er å ha den nye markedssjefen på plass tidlig på nyåret.

— Vi satser på å ta en beslutning om hvem som får jobben før jul, så vil det avhenge litt av oppsigelsestid når vedkommende kan begynne, forteller Lossius.

16 av søkerne holder til på Sørlandet, fire er fra andre kanter av landet. Lossius mener lokal tilknytning kan være en fordel i en slik type jobb.

— I en sånn type stilling er det helt fint. Det er noe med det å kjenne byen og lokalmiljøet, og jeg tror ikke det er negativt i en slik stilling, sier han.

— Jeg vet at vi blir lagt godt merke til i resten av landet, men det er nok først og fremst i kunstnermiljøene. Utøvende stillinger vil nok derfor tiltrekke seg mer folk utenfra, enn en stilling som markedssjef, som er en mer allmenn stilling, avslutter Lossius.