KRISTIANSAND: I helgen skulle Laserspot 58 grader blitt arrangert — det største utendørs arrangementet tilrettelagt for både døve og hørende som er arrangert noensinne. Her skulle 14 internasjonale artister underholde på to forskjellige scener, og hele helgen var duket for et lysshow uten sidestykke på Odderøya Amfi. Slik blir det ikke. På grunn av sviktende billettsalg avlyser nå arrangørene i The World of Deaf Events.

«Selv helhjertet arbeid i over et år, ustoppelig engasjement og en fantastisk visjon kan ikke hjelpe når det ikke blir solgt nok billetter. Laserspot 58° North er avlyst. Det som skulle bli et fantastisk arrangement får ikke se dagens lys, i hvert fall ikke i år», skriver arrangørene på sin hjemmeside.

Denne helgen kunne derimot Leonard Cohen stått på scenen i Bendiksbukta, som Fædrelandsvennen tidligere har skrevet. Men da Odderøya Live fikk forespørselen fra den kanadiske artisten, var området allerede reservert det internasjonale laserpartyet for døve – samme helg som Cohen også var interessert i å komme til byen.

– Det er litt frustrerende, men sånn er det bare, sa arrangør i Odderøya Live, Trond Aage Nyhus, den gang.

Laserspot ville ha kostet rundt to millioner å gjennomføre, og initiativtakerne Truls S. Yggeseth, Roy Eriksen og Glenn Cooper fikk støtte fra Kristiansand Kommune og Vest Agder Fylkeskommune for å arrangere festhelgen der både hørende og døve kunne nyte musikken og stemningen.

– Vi regner med det kan komme tre til fire tusen her i helga, men vi håper selvfølgelig på enda flere, uttalte de tre arrangørene til Fædrelandsvennen i går, før det endelige billettsalget var kjent.

Nå lover de at alle som har kjøpt billett, vil få utgiftene refundert.

«Vi vil også beklage til alle de som har bestilt billetter, alle de som har gledet seg, alle de som har tvilt seg frem til å kjøpe. Billettutgiftene deres blir refundert via Billettservice. Vi kan derimot ikke erstatte den opplevelsen det ville bli å være deltaker hos oss», skriver de nå på hjemmesiden.