ARENDAL:

– Vi har aldri solgt så mange billetter så tidlig. Hittil har vi solgt bortimot dobbelt så mange ukespass som på samme tid i fjor, opplyser pressesjef i Hovefestivalen, Gaute Drevdal, til Fædrelandsvennen.

Han tror noe av økningen i salget av ukespass kan tilskrives California-bandet Linkin Park, som gjør sin aller første opptreden i Norge under festivalen på Tromøya. De har helt siden oppstarten av festivalen for fem år siden stått høyt på ønskelista til mange publikummere, og har med sine 50 millioner solgte album posisjonert seg som et av verdens største band.

– Vi merket at salget tok seg opp da vi slapp Linkin Park. De har nok noen veldig store fans der ute som ikke har vært på Hovefestivalen tidligere, men som nå kommer på grunn av dem, sier Drevdal.

FLERE STORE NAVN

Svenske Robyn er et annet trekkplaster. Hun spilte nylig for fulle hus i Bergen og Oslo, og begge konsertene ble raskt utsolgt. Drevdal tror mange som aldri rakk å kjøpe billetter dit, vil komme til Hove i sommer.

Pressesjefen ønsker for øvrig ikke å oppgi antallet ukespass som er solgt så langt. Salget av dagspass starter først i månedsskiftet april/mai. Så langt har Hovefestivalen offentliggjort cirka halvparten av sommerens artister.

– Vi har fortsatt noen store navn som skal inn på Hovedscenen og enda flere til Amfiscenen, sier Gaute Drevdal.

UTSOLGT I ÅSERAL

Det er ikke bare Hovefestivalen som opplever godt billettsalg om dagen. Også Eikerapen Roots Festival er godt i rute til sommerens festival i Åseral. «A Night Under The Dam» med Vamp på torsdagskvelden ble utsolgt i løpet av en uke. Salget av dagspass og helgepass går også godt.

– Av helgepass til fredag og lørdag er to tredjedeler allerede solgt, mens vi har igjen cirka halvparten av dagspassene til fredag og lørdag, opplyser festivalsjef Tor Åge Bjelland Eikerapen.

I fjor var festivalen i bygda som vanligvis har fem innbyggere og en hund, på det nærmeste utsolgt med 8000 besøkende til sammen fredag og lørdag.

– Det ser ut til å bli et veldig bra år. Campingen er også i ferd med og fylles opp, sier festivalsjefen.

Eikerapen Roots Festival har sluppet halvparten av sommerens artister, og satser på å ha offentliggjort de resterende før påske.

VIL SELGE 25.000

Også billettsalget til Norway Rock Festival i Kvinesdal går godt. Festivalen har en målsetting om 25.000 solgte billetter.

– Vi ligger noenlunde på det samme billettsalget som samme tid i fjor, og da gikk det rimelig greit til slutt. Hovedsalget vårt skyter fart i mai når det begynner å bli varmt ute, sier pressekontakt Åse Versland.

Norway Rock har sluppet over halvparten av sommerens artister.