Skjønnheten fra Sør-Afrika og iren Townsend har vært blant filmindustriens mest stabile par, og mange er overrasket over bruddet, skriver den britiske storavisen videre. Theron skal ha fortalt nære venner at hun bestemte seg for å gjøre det slutt med Townsend etter juleferien i Mexico, og hun skal også ha tatt av seg den antikke ringen hun mottok i kjærlighetsgave fra Townsend. Det ble blant annet tydelig da Theron dukket opp for å være med på telefoninnsamlingen «Hope for Haiti Now» sist uke.

En venn av Theron, som vil være anonym, siteres på følgende: – Stuart er knust men Charlize innså i løpet av Mexico-ferien at forholdet er over. De hadde blitt mer som bror og søster – enn kjærester. Det var hun som gjorde det slutt.

Og mens Theron kan forlange mer enn 8 millioner dollar, elle rundt 75 millioner kroner, for å medvirke i en film, er Townsends karriere mer beskjeden. Nylig droppet han ut av produksjonen til Kenneth Branaghs kommende storfilm «Thor», og grunnen skal ha vært «kunstneriske uenigheter». Townsend skal også ha vært aktuell for rollen som Aragorn i «Ringenes Herre»-filmene, men ble i siste liten erstattet av Viggo Mortensen, melder The Sun.

Charlize Theron er blitt værende i huset i Hollywood Hills, som står i hennes navn, mens Townsend har flyttet inn i et hus de eier felles i Malibu, hevder kilden. (©NTB)