ARENDAL: Muse er i ferd med å bli for stor sitt eget beste. Men de holder seg på den riktige siden av streken ennå. Så vidt.

Konserten deres på Hove var nemlig så spektakulær når det gjelder lyd og lys og effekter at det er grunn til å stille spørsmålet om Matthew Bellamy og Muse er i ferd med å bli skikkelig stormannsgal. De har alltid spilt på de store strengene, spent buen høyt, vært symfonisk og episk, men bandet har aldri vært så overdådig som nå.

”De viste muskler, og de viste at de har til hensikt å bli verdens største rockeband om litt. De er der snart. Muse var egentlig for stor til å være på Hove i år.

Rune Slyngstad, anmelderMen det var i så fall herlig stormannsgalskap det vi fikk. Det har neppe vært så mange på noen konsert tidligere i den fireårige historien til Hovefestivalen. Det var flere enn på Jay-Z. Det forteller litt om hvilken posisjon Muse er i nå. Og de kjørte samme pakken på Hove som de gjør foran 70.000 andre steder i Europa. Det var svært. Det var fett.

Muse spilte nesten hele sitt siste album, ”The resistance”, bortsett fra den lange symfonien mot slutten av plata. Det var bra stemning hele veien, men det tok ikke skikkelig av før de gikk tilbake i karrieren sin og spilte ”Time is running out”, ”Starlight” og ”Plug in baby” mot slutten.

Store band kan prioritere slik. Men vi hadde grunn til å savne mer gammelt materiale. Litt mer fra ”Origin of symmetry” og litt mer fra ”Absolution”, og kanskje en mektig versjon av ”Unintended” til slutt.

Men de spilte tross alt i en time og 25 minutter. De viste muskler, og de viste at de har til hensikt å bli verdens største rockeband om litt. De er der snart. Muse var egentlig for stor til å være på Hove i år. De kunne ha spilt på Valle Hovin. Men heldigvis kjørte de inn trailerrekka si med utstyr ut til Tromøya. Takk for det!

Fvn.no-journalist Ann Magritt Arnli og Aftenposten-fotograf Synne Søhoel fikk møte frontfiguren i Muse, Matthew Bellamy. Se videointervju her.