HOVEFESTIVALEN: Frontfiguren i bandet som nylig ble kåret til «tiårets skotske band» har for lengst begravet alle spor av stormannsgalskap og stjernenykker dypt hjemme i de skotske skogene.

Han stiller i femdagers-skjegg, hullete bukser og vil helst sitte på bakken og ikke i sofaen når Fædrelandsvennen møter han backstage på Hove.

Biffy Clyro har det siste året blitt gjengangere på norsk radio, mye takket være monsterhit’en «The Captain» og albumet «Only Revolutions» fra 2009. For norsk publikum er de kanskje ganske ferske, men skottene fra Ayrshire utenfor Glasgow har spilt sammen siden 1995 og gitt ut fem album.

Elsker festival.

I sommer spiller de på flere av Europas største festivaler, noe vokalist Simon er svært fornøyd med.

— Jeg elsker festivalsesongen. Når man drar på turné alene og spiller på samme tidspunkt og like lange sett hver eneste kveld, har man lett for å gå litt inn i sin egen «boble». Men på festivaler går vi på scenen på ulike tider hver dag og vet knapt hvilket land vi er i før vi drar til det neste. Det er herlig, sier Neil.

Biffy Clyro flyttet i ungdomsårene fra lilleputt-byen Ayr og inn til Glasgow for å gå på universitet og å satse på musikken. Simon Neil mener mye av suksessen bandet nå opplever skyldes at de alltid har våget å gå sine egne veier musikalsk. I tillegg har de hele tiden vært flinke til å ikke sette seg for høye mål.