Før i tiden var det ikke så lett å få spilt dataspill. Spillene som fantes til bruk hjemme var ikke noe særlig å skryte av, så man måtte ut og oppsøke en spillehall. Ukelønna rullet inn i maskinene for å få spilt noen minutter med Xevious, Rally-X eller Pac-Man, og det var helt konge.

Det er imidlertid soleklart at det var følelsen som var bra, ikke spillene. Likevel lar jeg meg alltid lure av sånne retroutgivelser som dette. Jeg tenker, «wow, dette blir kult» når jeg ser på coveret, men så finner jeg fort ut at det rett og slett er 20 år gamle spill. Og det at de er spill gjør ikke at de eldes spesielt bedre enn andre ting som for 20 år siden var tidlig i utviklingsstadiet.

Denne gangen får du 20 av Namcos «klassikere» i en pakke, inkludert Pac-Man, Galaga, Dig Dug, Rally-X og Xevious. I tillegg er det laget nye versjoner av fire av spillene. Ok, jeg skal innrømme at gjensynet med Galaga var litt kult, og det er fremdeles ganske tilfredsstillende når du etter hvert får to kanoner på romskipet ditt. Men til tross for dette, sitter du fort igjen med en litt sånn «ja, det var tider, det» -følelse, tar ut spillet og setter det i hylla.

Det er mulig jeg har blitt blasert av dagens spill som er universer unna disse retrospillene i alt fra spillopplevelse til grafikk, og jeg skal ikke se bort fra at noen nok en gang kan bli hekta på Pac-Man, som for øvrig er ett hundre prosent likt originalen. Men du tar altså en sjanse med Namco Museum, og det kan hende du bli skuffet.

TORE SAND

Namco Museum Battle Collection

Utgiver: Namco

Sjanger: Eldgamle spill

Alder: 12+

Plattformer: PSP og muligens et gatekjøkken i en bortgjemt bygd