KRISTIANSAND: — Dere må være det mest irriterende som har skjedd i norsk musikkliv på lenge?

— Vi får deg til å ta standpunkt. Det er vi fornøyd med, sier Ravi, eller Ivar Christian Johansen. Sammen med Dj Løv, eller Anders Løvlie, har han belemret oss med både «Utadæsjælåpplevelse», «Dødsøt» og «E-ore». Nå kommer de gudhjelpe oss også med The Monroes gamle åttitallslandeplage i form av en nyinnspilling duoen har kalt «Tsjeriåu». Den er med på den nye fullengderen «Den nye arbæidsdagn» som slippes i dag.

— Det virker som dere har funnet en oppskrift?

— Ja, men det er ikke sånn som å lage kjøttkaker, sier Ravi. Han og DJ Løv var før helga innom Kristiansand for å opptre for et lukket bedriftsselskap, og tok seg også tid til å forklare seg for lokalpressen.

— Det er mer som når du snurrer en mynt, og så får du den til å snurre veldig lenge en av hundre ganger, utdyper Ravi.

— Mye hardt arbeid altså?

— Det er det, bekrefter DJ Løv som foretrekker å være den anonyme bakgrunnsfiguren av de to. Ikke det at Ravi trives så mye bedre med å bli nedrent av fans han heller:

— Jeg tror jeg må være like lett å kjenne igjen som Donald Duck, sier den kortvokste mannen med det knallrøde skjegget.

— Det er deg og Viggo Sandvik i Vazelina, ler Løv.

— Jeg blir redd når det kommer masse mennesker på en gang, men jeg må jo prøve å oppføre meg som en verdig popstjerne, sier Ravi med et skjevt smil.

Eksamen

— Noen sier dere er det beste som har skjedd norskfaget på en stund, i og med at dere får folk til å gå og gnåle på norske tekster. Men den rettskrivinga deres er jo bare helt på bærtur. Nå kan jo ungene tro at det er slik ting faktisk skrives.

— Det eneste argumentet for at det norske skriftspråket er som det er, er jo bare at «sånn er det bare». Jeg leste en undersøkelse fra Danmark som sa at mange barn har problemer med å knekke koden fordi skrivemåten er helt forskjellig fra måten ting uttales, sier Løv.

Duoen synes bare det er fint hvis de kan bidra til utvikling mot et taletro skriftspråk.

— Det er bare sunt at språket endrer seg, sier Løv.

— Det er jo dessuten flott hvis folk sier «dødsøt» i stedet for «awesome», eller «e-ore» i stedet for «I love you». Norsk skriftspråk er ikke vanskelig å slåss mot, sier Ravi. De to har ikke opplevd at språklige mørkemenn har hevet røsten mot dem.

— Og «Utadæsjælåpplevelse» ble jo gitt som analyseoppgave i eksamen i norsk, sier Løv.

Konsert

— Nå slår dere kanskje skikkelig gjennom også med platesalg. (Den forrige plata «Lekr butik» solgte bare 4000) Skulle dere ikke spilt på Quart da?

— Det er det vel ikke noen andre enn oss som synes. Men det er jo skummelt å opptre i nærheten av Snoop Dogg. Han er iskald, sier Ravi som ikke har videre sansen for hard hip hop.

— Jeg for min del hører mye på hip hop. Men dersom du tar på deg gullkjede kommer du til å ligne på Harald Heide-Steen, ler Løv til Ravi.

Hvis folk liker plata og den selger mye, lover de to å komme tilbake til Sørlandet og opptre til høsten. Dermed vet du hva du har å gjøre hvis du vil plages live av Ravi og DJ Løv.