En kan si og mene mye og mangt om Mons Leidvin Takle som musiker. Men flink er han. Det kan ingen ta fra ham. Han er en kløpper på tangentene, enten de nå sitter på et flygel, et orgel eller et elektronisk plastbrett av en eller annen slag. Han har musikalsk fantasi, han har rytmisk glede og harmonisk øre. Og han bruker det alt sammen til Guds ære og menneskets oppbyggelse.

Lynor har samlet 20 spor fra tidligere utgivelser på denne platen. Det er alt fra Gode minner, Dialog med drømmer, Myrull og Landet der ingen gråter, til Varme hender, Livets katedral, Meditasjon, Gud har en plan med ditt liv, I den stille klare morgen og til slutt Lengsel. Og mye, mye mer. Det meste er hans eget stoff, noe har han hentet fra andre.

Titlene sier i grunnen mye om musikken. Noen av låtene har tekst, det meste er instrumentalt. Noe er ganske sentimentalt, annet er både raffinert og banalt. Men mye vil avhenge av ørene som hører. Mons Leidvin Takle har sans for den lette musikken, den gode tanken og for ørets vederkvegelse. En kan si han frir til den lytteren som vil ha det enkelt, men det betyr ikke at han gjør det enkelt for seg selv.

I korthet: En plate til glede for mange, ikke minst for alle de som har hatt nærkontakt med Takles musikk gjennom hans virksomhet i Vennesla i mange år.

Emil Otto Syvertsen

CD

Mons Leidvin Takle: Tro, håp og kjærlighet. Et samlealbum.

Lynor.