KRISTIANSAND: For aller siste gang får kristiansanderne sjansen til å oppleve suksessforestillingen «Hurra for Andersen». I morgen, fredag og lørdag skal Rune Andersen, Espen Beranek Holm, GT Ugland og Odd Erik Ognedal kjøre fem «Hurra for Andersen»-forestillinger i Agder Teater.

Hendene fulle

— Det blir dobbeltforestillinger fredag og lørdag, forklarer Rune Andersen, som sitter med kalkulator i andre enden av tråden.

Søndag skal sønnen hans, ni måneder gamle Edvard, døpes i Oddernes kirke, og til uken skal den nye Start-sangen spilles inn med Rune Andersen i førsteelleveren.

Han er klar til ny dyst etter en ukes ferieopphold med familien på Kanariøyene.

— Da vi forlot Kristiansand etter 26 utsolgte hus i fjor høst, trodde jeg alle som ønsket å se forestillingen hadde løst billett. Men du vet hvordan kristiansanderne er: «Å, har de alt dradd», fleiper han, med Edvard småpludrende på fanget.

— Det er viktig for meg at Edvard døpes i riktig sogn og riktig by, forklarer Rune Andersen - som vokste opp et langt steinkast fra Oddernes kirke.

Han påstår lattermild at showet bare er en unnskyldning for å komme hjem en tur til påske. Med seg til Kristiansand har han den nye Start-sangen. Den er skrevet av kompisen Alex Scherpf, som også har regien på «Hurra for Andersen».

— Jeg vet ikke hva jeg skal bidra med, bare at jeg skal være med når sangen skal spilles inn. Jeg gleder meg, sier han.

I kofferten har han også en nyskrevet tekst om biskop Kvarme.

— Vi har bestemt at persongalleriet skal oppdateres. Opplegget er ikke helt spikret, men det ligger an til at vi lar Stålsett introdusere Kvarme. Det kan det bli bråk av, advarer Andersen.

Han vet ikke helt sikkert om et oppdatert persongalleri betyr at paven er ute eller inne.

— Vi tok han ut da han var alvorlig syk. Muligens er han tilbake i Agder Teater, antyder han.

Justeringer i showet

Rune Andersen forklarer at det hele tiden skjer justeringer, og derfor er ikke det kritikerroste showet som forlot Kristiansand i fjor helt det samme som er tilbake i morgen.

— Noe var litt langt, og det har vi kuttet ut. Vi er harde på klokka. Folk skal ikke kjede seg, presiserer han.

Siden oktober har «Hurra for Andersen» hatt kjempesuksess og stappfulle hus i Oslo.

— Vi har kjørt 109 forestillinger totalt, 26 i Kristiansand og 83 i Oslo. Senere i år følger Haugesund og Stavanger, og fra Sant Hans og ut juli spiller vi i Tønsberg. For meg som hater å øve er det bra. Alt tyder på at det vil gå lang tid for «Hurra for Andersen» tas av plakaten, sier «kongen av humorscenen», som ble teppebombet med terningkast seks etter premieren i Kristiansand i oktober.