Denne franske komedien med to av landets store, maskuline stjerner, Gerard Depardieu og Jean Reno, er laget kun for gøy. Gøy for gøyhetens skyld. En røff spøk, skapt for den forte latter og den forte applaus. Som et godt revynummer.

Og slik fungerer det. Kjapt, veltilskåret, fysisk rabalderaktig, robuste replikker, gode typer som er hverandres kontrapunkt.

Utmyntet slik: Quentin (Gerard Deparideu) er en enkel sjel. Han prøver seg på forbryterbanen. Resultatet er like vellykket som et brukket bein.

Ad slingrete veier rømmer han fra et fengsel sammen med Ruby (Jean Reno), en fullstendig taus yrkesforbryter, med mål og retning innen sin «karriere».

De to ettersøkes bredt av politiet, pluss en bande som vil ha tak i Ruby.

Dét blir det mye moro av, når en filmskaper som franskmannen Francis Veber har klekket ut og regisserer løyene med tunga rett i munnen og sans for sekundpresis timing.

Fullstendig uhøytidelig og overflatisk, jada, men verken regissør/manusforfatter eller skuespillere sjusker, de leverer et solid håndverk. Og da, min venn, har du halvannen times sommerspenstig underholdning!

Terningkast: 4

Regi og manus: Francis Veber.

Skuespillere: Gerard Depardieu. Jean Reno. Jean-Pierre Malo. Richard Berry. André Dussolier.