KRISTIANSAND: At det gror godt under føttene til Bjøro Håland er det ingen tvil om, noe blant annet Aslak Gjennestad er et ferskt eksempel på. Nå satser Bente Torgersen Sirnes (31) på at bandet hennes; «Bente & the Chain Gang», skal bli det neste store fra Agderfylkenes store countryfamilie.

Musikken de spiller er tradisjonell countryrock med røttene godt plantet i Nashville.

— Stilmessig glir vi godt inn i countrysjangeren, og vi prøver å lage catchy låter. Det at vi skriver alle sangene selv er vel det som er med på å gi oss en egenart, sier Torgersen Sirnes til fvn.no.

Bandet toppet tidligere i år sørlandslista med låten «Before The Chance Is Gone», og totalt lå låten åtte uker på lista. Denne uken kom den også inn på en sjuendeplass på Norsktoppen.

Her kan du høre en smakebit av låten

— Jeg vet ikke om det kommer til å bety så mye for salget, men nå får vi uansett sjansen til å vise oss frem for et nasjonalt publikum. Og P1 er så vidt jeg vet den kanalen som har flest lyttere, sier Torgersen Sirnes.

Ifølge Torgersen Sirnes går salget foreløpig over all forventning. I løpet av en dag skuffet bandet unna 500 eksemplarer av singelen.

Sangen er en av to låter på bandets foreløpig eneste singel. Gruppa har fått platekontrakt med det oslobaserte selskapet Superdrive, og til våren skal bandet slippe sin aller første fullengder. Da med plateprodusent og artist Keith Austin bak spakene.

— Vi er kjempeglad for å ha fått Austin med som produsent. Han har god peiling på lyd og kan bidra til at platen får en bra teknisk kvalitet, sier Torgersen Sirnes.

Austin har som kjent slått seg ned i Åmli etter at den tidligere Dr. Hook-gitaristen fant kjærligheten i, nettopp Flekkefjord. På en konsert på Hidra i juni 2005 møtte Austin Åmlijenta Marion Byggstøyl.

31-åringen legger ikke skjul på at bandet har store ambisjoner, men foreløpig tar de en dag av gangen.

— Vi er egentlig kjempefornøyd med tingenes tilstand akkurat nå. Til sommeren får vi det rimelig travelt, med spillejobber på fire forskjellige festivaler, sier hun.

Countryfestivaler på Seljord, Jæren og Skjåk får alle besøk av flekkefjordsbandet til sommeren. Det gjør også Skalldyrfestivalen i Mandal.

Les mer på bandets hjemmeside