BERGEN: Over 80 prosent av tv-seerne søndag kveld valgte finaleoppgjøret mellom Norge og Russland. Det ble julekvelden på forskudd for TV2. — Dette er fenomenalt. At det sitter 1.223.000 nordmenn og ser på håndball på TV 2 mellom klokken 16.45 til 18.15 den siste søndagen før jul, sier alt om den posisjonen håndballjentene har hos TV-seerne, sier sportsredaktør Bjørn Taalesen.

— Å samle over en million TV-seere til samme program, er ikke enkelt med alle de tilbudene som finnes. Håndballjentene i internasjonale mesterskap er i ferd med å bli en adventstradisjon i seg selv. Folk lar juleforberedelsene ligge når håndballjentene spiller. Det er hyggelig for håndballen, og det er hyggelig for TV 2, sier Taalesen.

Finalekampen i går startet klokken 16.00. I gjennomsnitt trakk kampen 1,010 millioner seere og hadde en samlet markedsandel på 79,5 %.

— Vi hadde helst sett at kampen hadde gått litt senere, da ville den trolig hatt enda flere seere, men dette er ting vi ikke er herre over, sier Taalesen.

I gjennomsnitt hadde Norges kamper i Håndball EM 730.000 seere og en markedsandel på 58,8 %. Finalekampen ble selvsagt EMs høydepunkt.