VENNESLA: Renate har gjort stor suksess som karaoke-artist, selv om hun aldri hadde sunget karaoke før hun deltok i Sørlandsmesterskapet i juli i år. — Det var egentlig helt tilfeldig at jeg meldte meg på. Jeg hadde vært på sjøen og kjørte med en kamerat hjemover til Vennesla. Vi fikk øye på en plakat som hang på Leopold, der det sto at man kunne vinne platekontrakt. Siden jeg er så glad i å synge, valgte jeg å melde meg på, smiler den blonde jenta.

I innledningsrunden på Leopold i juli var det bare syv deltakere og seks gikk videre til finalen i Kristiansand. Denne vant Renate, og sikret seg dermed en plass i NM. - Jeg synes litt synd på den ene som ikke kom videre, men er veldig glad for at det gikk så bra med meg, sier hun.

I NM var det, ifølge Renate, utrolig mange flinke deltakere, og hun trodde aldri hun skulle klare å komme blant de tre beste. Likevel ble det en solid bronseplass på 25-åringen og dermed ventet EM i København.

— Hva tenker du om morgendagens tur?

— Jeg er selvfølgelig veldig spent. Men jeg er vant til å hive meg ut på ting og ta sjanser. Drømmen er jo å vinne den platekontrakten, og man kommer i hvert fall ingen vei hvis ikke man prøver, sier Renate. En eventuell seier i EM åpner for nye muligheter til å hevde seg i VM i Finland. Renate er likevel innstilt på at seieren er vanskelig å dra i land, men tar det ikke så tungt om hun ikke skulle vinne. - Jeg har en lærerutdannelse å gjøre ferdig, samtidig som jeg spiller mye med bandet mitt, InFront. Jeg har også ansvaret for seks dansegrupper på Kulturskolen, forteller hun. Renate sitter sjelden eller aldri stille. Hun begynte å synge før hun kunne snakke, og har gått på musikklinjen i Vågsbygd, musikallinje i London og tatt musikk på Høgskolen i Agder. Nå holder hun på med lærerutdannelse innen idrettsfag, og vil i tillegg fortsette å satse på en musikkarriere og skrive egne låter i fremtiden.

Bandet InFront skal nå gi ut en selvfinansiert demosingel, og i dag skal Renate i studio for å spille inn en egen demoplate med fire coverlåter. - Jeg synger låter av Whitney Houston, Kelly Clarkson og Alicia Keyes på platen. Den skal jeg bruke til å sende rundt til plateselskaper og prøve å få dem til å få øynene opp for meg som solo-artist, sier hun.