Biffrönk

Odden kl. 17.15

Biffrönk fra Kristiansand er uten tvil en av Quartens dristigste bookinger i år — ryktet vil ha det til at de ble headhuntet til festivalen etter kun noen ytterst få spillejobber og ingen plateutgivelser - men her har nok en gang Quart skutt blink. For de fem unge mennene fra Vågsbygd videregående skole var utmerkede musikere, sin unge alder tatt i betrakning, og spilte en slags musikk som definitivt ikke kan puttes i noen annen bås en den båsen for musikk som ikke passer inn noe annet sted.

Referansene spriker i alle retninger: disco, mariarchi, progrock, revy, jazz...Biffrönk var innom alt. Og det gjerne som vekslende instrumentalister, der hvert instrument gikk på omgang de fem imellom. Denne anmelder velger å se bort fra at både vokal- og noen av instrumentprestasjonene noen ganger ikke var over ungdommens kulturmønstring-nivå, og holder heller fast i inntrykket av et band som med sitt syke, syke uttrykk kan nå langt med bare en smule strukturering på både låter og hvem som gjør hva når.

En kvartfull og regntung Odden, garantert full av kjentfolk av gutta på scenen, tok uansett i mot denne forundringspakken av en konsert med åpne armer. Bra er det også å se et band som kler seg skikkelig opp i dress når de skal opptre. Fortsett sånn, Biffrönk. JAKOB BERG