KRISTIANSAND: — Jeg slutter aldri å la meg overraske meg over denne byen. Hadde jeg booket Return på et av konsertstedene i Bergen så hadde jeg fått sparken og deretter blitt skutt, sier bookingsjef Jørgen Skauge ved Østsia kulturhus.

Det er allerede solgt 200 billetter på forhånd til konserten med puddelrockerne i Return. Til sammenligning var det 170 mennesker som gadd se Euroboys forrige helg.

— Jeg skjønner ærlig talt ikke hvilke krefter som er i sving, men det slår faktisk aldri feil i Kristiansand. Henter du et retro-rockband som Return eller Stage Dolls til byen, så er det garantert fullt hus, sier Skauge.

Return var store på midten av 80-tallet, men av en eller annen grunn makter de fortsatt å fenge publikum 20 år senere.

— Nittenåringene som står foran scenen og digger Return i dag var ikke engang født da bandet hadde sin storhetstid, ler Skauge.

Selv kunne han tenkt seg et mye mer nysgjerrig publikum i Kristiansand.

— En vakker dag skjønner jeg meg kanskje på denne byen, men ikke ennå, humrer Skauge.

Neste helg spiller Gisli på Østsia. Gisli er identisk med mannen som klarte å samle hele Norges pressekorps til konserten sin under årets by:larm. Neste uke slipper norsk-islendingen sitt debutalbum. Alt burde ligge til rette for et stort publikum i Norges femte største by.

I kveld derimot, da blir det allsang, puddelsveis, luftgitar og smekk fullt lokale på Østsia.

ØIVIND HOLTHE