KRISTIANSAND: Johan-Chr. Sandvand og Inge Fosselie har fått digitalisert "Æ ser dæ på Markens i kveld..." og "Her skal byen ligge" på én dvd. Opplaget er 1000 eksemplarer, som selges i samarbeid med Berge Libris.

— Vi har vist begge filmene i multisalen i Kilden, til stor interesse. Den ene skal vi vise igjen i januar, fordi det ikke ble plass til alle, sier Sandvand.

— Vi har blitt oppfordret av flere til å gjøre dette, blant annet har ordføreren sagt at vi gjør byen en tjeneste. Mye av historien har gått i glemmeboka, men nå kan flere ta del i den, sier Fosselie.

De to jobbet sammen i AS Media da de i 1991 lagde den historiske filmen "Æ ser dæ på Markens i kveld...", som en del av Kristiansands 350-årsjubileum. Filmen viser byens utvikling fra 1909 til 1991, og omhandler blant annet åpning av Sørlandsbanen og Kjevik, voldsomme snøvintere, utallige branner og flere kongebesøk. I 1989 lagde de "Her skal byen ligge", der 11 steder i byen ble presentert av 11 forskjellige personer.— Jeg håper kommunen vil kjøpe inn et par eksemplarer, slik at filmene ikke forsvinner igjen, sier Sandvand.

— Dette burde gjøres hvert 25. år. I 2016 er byen 375 år. Det er noe man burde tenke på, legger Fosselie til.