KRISTIANSAND: Det er resultatet etter flere måneders forsøk på løse problemet som oppsto for snart et år siden omkring utsmykningen til den nye barnehagen på Roligheden Gård.

Men å få partene i saken til å uttale seg om hva som har skjedd, er så godt som umulig.

Da skulpturen ble montert på barnehagens tak i fjor vår, mente enkelte foreldre å se at den forestilte en mann med skytevåpen. Samtidig mente det daværende kunstutvalget at den ferdige versjonen avvek så mye fra den opprinnelige skissen at de ikke ville godkjenne den.

Etter at utvalgsleder Sidsel Jørgensen trakk seg i høst, ble billedkunstner Harald Fenn satt inn som ny leder, og har i flere måneder forsøkt å finne en løsning. Nå ønsker han ikke å uttale seg:

"All mediekontakt vedr. Roligheden går via Morten Stensrud, Kristiansand Eiendom", skriver han i en sms til Fædrelandsvennen.

Prosjektleder Morten Stensrud, som har ansvaret for Roligheden Gård, er heller ikke snakkesalig:

— Det vil bli lagt ut en pressemelding på kommunens hjemmeside, sier han.

— Hva er det egentlig som har skjedd?

— Jeg har ingen kommentarer ut over at det vil bli lagt ut en pressemelding. Jeg venter på godkjennelse av teksten fra alle berørte parter, sier han.

Kunstneren Tori Wrånes har heller ikke svart på Fædrelandsvennens henvendelse.

Så sent som i slutten av februar bevilget statens fagorgan for kunst i det offentlige rom (KORO) 160.000 kroner for at skulpturen skulle omarbeides.

— Nå er spørsmålet om det skal startes en ny prosess med en annen kunstner. KORO må vurdere om midlene kan overføres, sier seniorrådgiver Borghild Volkmar på telefonen fra en skiløype.

— Men jeg har ikke alle detaljene, og vil først se på saken når jeg er tilbake på kontoret mandag, sier hun.

Prisen på oppdraget er 390.000 kroner, og regelen er at kunstneren får en tredjedel når kontrakten inngås, en tredjedel når skissen er godkjent, og en tredjedel når kunstverket godkjennes.