- Vi håper det høye besøkstallene holder seg gjennom sommeren, sier direktør Karin Hindsbo som viser kunst av kvinner i tre etasjer. Foto: Reidar Kollstad

KRISTIANSAND: Nesten 2700 gjester så museets utstillinger forrige måned. Det er nesten tre ganger som mange som normalt i mai, og den best besøkte mai-måneden i museets historie.

Når ruster museet seg for at også sommeren skal bli en suksess:

— Ja, vi håper virkelig den gode bølgen varer, og jeg har begynt å tenke på ekstra bemanning, sier direktør Karin Hindsbo til Fædrelandsvennen.

— Mai er vanligvis en av våre dårligste måneder, men i år har vi hatt en fantastisk respons, fortsetter hun.

Hele museet er nå fylt av kvinners kunst, for i tillegg til den store utstillingen med Else Marie Jakobsens verk og japanske Yayoi Kusamas kuleinstallasjoner, er den faste samlingen nymontert i anledning stemmerettsjubileet og viser i hovedsak arbeid av kvinnelige kunstnere.

Og det er ikke bare det lokale publikum som interesserer seg for utstillingene:

— Vi har fått en utrolig respons på Else Marie Jakobsens utstilling fra de mange cruiseturistene, og det var synd vi bare trykket katalogen på norsk, sier Hindsbo.

Størstedelen av publikum er likevel barn og unge som deltar i ulike formidlingsprosjekter.

— Mange kommer gjennom den kulturelle skolesekken. Men til vårens utstillinger har vi også hatt svært stor pågang av individuelle skoler, og har nesten hatt problemer med å følge opp etterspørselen, sier museumsdirektøren, og er svært fornøyd med den tiltakende kunstinteressen.

Else Marie Jakobsen-utstillingen henger til 25. august, mens Yayoi Kusamas kuler fyller rommet i første etasje fram til 1. september.