KRISTIANSAND:Vi kommer til å søke. Prosjektene ligger der, det er bare å trykke send , samtykker manusforfatter Trond Arntzen, manusforfatter og regissør Kristian Landmark og produsent og regissør Frode Vestad.

Manusforfattere kan få 50.000 kroner i utviklingsstøtte til spillefilmmanus, mens produsenter kan søke om midler til kompetansehevende tiltak.

50.000 tilsvarer et par måneders arbeid der vi kan få opp et skjelett på 30-40 sider som vi kan bygge videre på, og ta med til NFI , forteller Arntzen.

Vi har vist at vi er gode på kortfilm/dokumentar, og vi har potensial til også å bli gode på spillefilm, eller kanskje en tv-serie. Om det er fem ideer som støttes, så håper jeg det blir noe av to av dem , legger Landmark til.

Hvis vi ønsker en levedyktig bransje, er det bra vi satser på fiksjon. Vi kan ikke leve av kortfilm. Kanskje vi skulle gå sammen fem forfattere om èn ide , foreslår Arntzen.

Frode Vestad setter pris på midlene fra Cultiva, og mener behovet for kompetansehevende tiltak absolutt er til stede.

Det er hyggelig å ha mulighet til å trekke folk hit, både innenfor forberedelses-, produksjons- og etterarbeidsfasen , sier Vestad.