KRISTIANSAND: — Vi prøver å finne en nisje på alternativt innhold ved kinoen, og har sett at slike konserter og arrangementer slår an hos publikum, sier kinodirektør Petter Benestad.

Kristiansand Kino har tidligere overført opera- og ballettforestillinger, både fra Norge og utlandet. En konsert med Red Hot Chili Peppers har også blitt vist på kinoens store lerret. Nå er det operakonserten ”Messa da Requiem” av Guiseppe Verdi med Oslofilharmonien som direkteoverføres til sal 2 på Fønix.

— Det er 100 seter der, og vi håper det blir fullt. Vi har kjørt opera og ballett tidligere, men det er første gang vi kjører Oslofilharmonien direkte. Og det høres ut som en fantastisk konsert, sier Benestad.

KOR: Oslo Filharmoniske Kor deltar også på operakonserten, sammen med Schola Cantorum. Foto: Bo Mathisen

I tillegg til orkesteret deltar også Oslo Filharmoniske Kor og Schola Cantorum. Solister er Serena Farnocchia (sopran), Julia Gertseva (mezzosopran), Michael Fabiano (tenor) og Michele Pertusi (bassbaryton). Totalt vil over 200 musikere og korister være på scenen, og konserten vil bli overført til mer enn 40 kinoer i hele landet.— Før konserten vil det være en innledning, og vi blir også med backstage, så de som ser overføringen vil få med seg mer enn de som sitter i salen i Oslo. De som ikke har dratt på fjellet kan komme og få en fin start på påsken, sier Benestad.

— Vi har ikke planlagt noen flere konserter i nærmeste fremtid, men vi får ofte tilbud, både på klassisk og populærmusikk. Så det vil komme mer og mer slike tilbud fremover, avslutter kinodirektøren.