Kaizers Orchestra holdt sin aller siste konsert i Kristiansand i Ravnedalen fredag. Foto: Kristin Ellefsen
FOLKEFEST: Det var svært folksomt i Ravnedalen i går da første artist, Mikael Paskalev, gikk på scenen. Foto: Kristin Ellefsen

KRISTIANSAND: I det Mikael Paskalev satt i gang med sin kjente hit Jive babe nærmere klokken 19.30 var det få på Ravnefest som ikke smilte. Noen satt på gresset, noen danset og hoppet foran scenen, mens andre stod i ølkø. Hele tiden strømmet det flere mennesker inn i den stemningsfulle parken.

Forventet 4000 gjester

— Vi forventer i overkant av 4000 gjester her i dag, så dette blir bra. Jeg håper bare jeg får se noen av artistene selv, sa bookingsjef Jørgen Skauge bare minutter før første konsert braket løs.

Om tallet hans ble oppnådd var ikke klart da Fedrelandsvennen gikk i trykken, men det var svært folksomt i Ravnedalen allerede klokken 20 da Kurt Nilsen gikk på scenen, og hele to timer før Kaizers Orchestra entret den digre festivalscenen som siste band for kvelden.

Alt for lang kø

For å få kjøpt øl på Ravnefest var publikum avhengig av å kjøpe ølbonger. Men køen for å få kjøpt bongene ble etter hvert mye lengre enn det arrangørene hadde forventet. Rundt klokka 19 var køen 70 meter lang, og det tok godt over 20 minutter.

— Dette er for dårlig, Det er flere ølutsalg her, men bare et sted å kjøpe bonger, sier Øystein Knutsen som på tidspunktet stod helt bakerst i køen.

Heldigvis kan vi høre på konsertene mens vi står her, legger han til.

Arrangørene stresset med å løse situasjonen og fortalte at køen skyldtes kortterminalen som gikk for tregt.

VENTET PÅ KAIZERS: Fv. Truls Evje (15) og Snorre Jørsdaasvatn (15) har sett Kaizers Orchestra flere ganger allerede. I Ravnedalen var de sammen med vennene Mathias Haugen (15), Ruby Bjørndal (14) og Sara Bjørndal (16). Foto: Kristin Ellefsen

Kaizers var høydepunktetTruls Evje (15) og Snorre Jørsdaasvatn (15) har sett Kaizers Orchestra flere ganger allerede. Likevel var Bryne-bandet høydepunktet under fredagens første dag med Ravnefest. Allerede en halvtime før første konsert med Mikael Paskalev stod han og vennene klare foran scenen.

— Vi skal nok stå på det samme stedet helt til Kaizers er ferdig. Vi digger bandet og har sett de flere ganger, til og med i operaen. Så dette blir gøy, sier de til Fædrelandsvennen i det regnet så vidt drypper ned fra himmelen over Ravnedalen. Heldigvis ble dråpene kortvarig, og det ble opphold de neste timene i dalen.

Musikkvenner

Kjell Gulbrandsen (59) og Kristin Brakka (50) var også i Ravnedalen denne kvelden. I anledningen hadde Kjell tatt på seg den svarte Kaizers t-shorten han kjøpte da han så bandet på Odderøya Live.

— Jeg har sett de et par ganger før og liker dem veldig godt, forteller han.

Er dere to kjærester?

— Vi er skilt, men veldig gode venner. Det er hyggelig å gjøre noe sånt sammen, smiler Kristin.