KRISTIANSAND: — Jeg har kjørt noen ganger gjennom den tunnelen, og tenkt at jeg må stoppe der for å synge. Jeg har så vidt prøvd, men det har vært for mye trafikk til at lyden har blitt bra, forteller Kim André Rysstad.

Lærdalstunnelen er verdens lengste bilveitunnel, med sine 24.509 meter fra Aurland til Lærdal i Sogn og Fjordane. Den har tre store, opplyste haller som bilistene og tungtrafikken kjører gjennom. Det var i den midterste av disse hallene artisten fra Valle sist torsdag stoppet i, for å gjøre et nytt forsøk på å fremføre et stev.

— Da var det ikke så mye trafikk, og jeg rakk å kvede det stevet. Men så kom det en haug med trailere, sier Rysstad.

KVEDER: Kim André Rysstad er fra Rysstad i Valle i Setesdal. I 2012 deltok han i Melodi Grand Prix, der han sang "Så vidunderleg", med tekst og melodi av Elin Nygård. Foto: Kristin Ellefsen

— De har tre store haller i tunnelen. Jeg stoppet i den midt i. Det er et stort rom, og akustikken er deretter. Det er som i en katedral. Det var magisk å stå der å synge. Du kan synge oppå klangen som kommer. Det var veldig spesielt, sier mannen som har blitt kjent for sin store stemmeprakt. Klikk på videoen øverst for å se Rysstads egen video, og si din mening om akustikken nederst i saken

Deles på Facebook

Rysstad fremførte "Å alli høyre, og alli sjå", som er et stev fra Setesdal. Videoklippet la han sent mandag kveld ut på Facebook-siden sin, og responsen har ikke latt vente på seg. De fleste som ser, og liker klippet, deler det videre på sin egen side.

— Jeg er overrasket over hvor mange kommentarer og "likes" det har fått. Det er overveldende, og jeg hadde ikke forventet det. Det var bare det stevet jeg rakk, og jeg tenkte jeg kunne slenge det ut på Facebook, sier Rysstad.

— Jeg har sunget inne i fjellet ved Brokke kraftstasjon. Det var litt den samme følelsen, sier 32-åringen, som ser fram til neste gang han kjører gjennom Lærdalstunnelen.

— Jeg hadde lyst til å bli der hele kvelden. Jeg skal kjøre noen turer der i oktober, så kanskje det blir et nytt stev da, sier han.

Vil synge under Oslo

— Er det andre spesielle steder du drømmer å kunne kvede?

— Jeg har blitt gjort oppmerksom på en togstasjon under Oslo, på Frogner. Den ble gjort ferdig, men aldri tatt i bruk. Der er det en gedigen hall, som det kunne vært moro å kvede i. Og Vigelandsmausoleet. Det hadde vært gøy å få til. Jeg har vært i kontakt med dem, for å høre om det er mulig å få til en konsert, sier Rysstad, og sier at det kan bli aktuelt neste år.

Enn så lenge får han nøye seg med å stoppe i Lærdalstunnelen.

Klikk på videoen øverst for å se Rysstads egen video, og si din mening om akustikken nederst i saken