— Jeg startet AGF fordi jeg ville få fram talenter. Og det er mange av dem der ute, sier Jan-Erik Mæland.

Han etablerte plateselskapet i Kristiansand for to år siden. Torsdag kveld blir det konsert med samtlige fem artister han hittil har signert: Smidig, Rebekka B, Kholebeatz, Simmy Man og Amalie.

Nervøs

Sistnevnte heter egentlig Charlotte Amalie Andersen. Hun er femten år og skrev under for selskapet allerede i mai 2012. Nå har hun unnagjort flere konserter, og dessuten gitt ut musikkvideo.

— Det er helt utrolig hva AGF har gjort for at jeg skal få til det jeg ønsker. De har latt meg jobbe i studio, spille inn video, publisere sanger og spille konserter, sier Amalie, som forteller at hun har funnet et lite triks for å bekjempe nervøsiteten på scenen:

— Jeg forsøker å late som jeg spiller alene på rommet mitt, og ikke foran masse mennesker. Det pleier å virke.

Selvironi

AGFs formel er å favne bredt. Det er for eksempel langt mellom Amalies poplandskap og det småarrogante hiphop-universet Smidig opererer i. Hans battle rap dreier seg mye om humor og selvironi. I fjor ga han ut singelen "NBR" - Norges Beste Rapper. I oktober er han klar med en ny.

— Den heter "Hermegås" og handler om at alle stjeler litt av stilen min og prøver å være like kule som meg, sier Smidig.

Og det er vel ikke så rart, når man er NBR.

Smidig har også opparbeidet seg et godt rykte som liveartist og underholder.

— Jeg har det gøy og fester når jeg er på scenen. Det virker å fenge publikum, sier han.

Jobber mot USA

Kholebeatz er ansatt i AGF både som musikkprodusent og artist. Han lener seg først og fremst mot rap og han sikter seg inn mot større marked enn det norske.

— Jeg vil veldig gjerne på markedet i USA, samtidig som jeg jobber med folk her hjemme. Snart kommer fire-fem låter hvor jeg jobber med rapgruppa Dipset fra Harlem, som var godt kjent for noen år siden. Jeg håper å kunne markedsføre meg på østkysten der borte, forteller han.

Soulartisten Rebekka B skal også opptre på Pir 6 torsdag. Hun har albumet "Back In Time" og ep-en "Coffee & Music" på repertoaret, og var blant fire nominerte til Cultivas idéstipend i fjor. I sommer har hun gjort en rekke spillejobber, blant annet i Oslo, Kragerø, Danmark — og på Sørlandet.- Jeg har vært usikker på meg selv som liveartist tidligere, men nå er jeg over den kneika. Nervene ikke tar overhånd lenger, jeg føler at jeg har kontroll. Det kjennes godt, sier hun.

Gjennombrudd

Rebekka B er også duettaktuell med Simmy Man på sistnevntes nye singel "Riviera". Den handler om penger, rikdom og makt, og slippes i forbindelse med torsdagens konsert. Og Simmy Man konstaterer at arrangementet på Pir 6 passer ham perfekt.

— Jeg liker at vi er mange, slik at jeg ikke trenger å spille så lenge. Jeg er en stor og tung mann, så det kan være drepen for meg. Da mister jeg både pusten og stemmen. Dette blir 3-4 låter og da kan jeg gi alt. Dessuten har jeg ikke spilt på lenge, så jeg er veldig gira, sier Simmy Man.

AGF-gründer Jan Erik Mæland har heller ikke noe å behov for å holde tilbake. Han vil nå så langt som mulig, uten å gjøre kompromisser.

— Vi jobber mot et stort gjennombrudd, og det tror jeg kommer når tiden er moden. Men det viktige er ikke å få en hit. Vi skal ha fokus på kvalitet hele veien, sier han.