POESI: André Vaaler fremførte et egenkomponert dikt mellom låtene. Det handlet om to som nesten fant hverandre på svenskegrensa. Etterpå sang han og Pål Møller-Stray solo på "Å ta meg med", en sang skrevet på samme historie. Foto: Kjetil Samuelsen
INN: Etter sju år med utendørskonsert i Hestehagen på Strai, ble det sommerkonsert på KICK i år for Gaasehud. Foto: Kjetil Samuelsen

KRISTIANSAND: — Hvert år har vi stått med hjertet i halsen, i fare for å måtte sende 600 mennesker i Hestehagen hjem på grunn av været, sier André Vaaler, selvutnevnt presseansvarlig for mannskoret fra Torridal.

I 2006 arrangerte Gaasehud sin første sommerkonsert i Hestehagen på Strai. I år ville bøndene, som de kaller seg, til byen, og booket Ravnedalen.

Fra Ravnedalen til KICK

Men regnet som var varslet, og som de har fryktet hvert år, gjorde at konserten ble flyttet til KICK Scene.

— Dette ble veldig mye bedre enn jeg kanskje hadde trodd. Det var god stemning, selv om vi ikke var ute i den frie naturen, sier dirigent Ivar Kirkhus, etter at den snaue to timers konserten er gjennomført.

Saken fortsetter under bildet

PÅ KICK: Gaasehud flyttet sommerkonserten fra Hestehagen på Strai til KICK i Kristiansand. I Hestehagen har det kommet omtrent 600 mennesker. På KICK kom omtrent halvparten. Foto: Kjetil Samuelsen

På programmet sto blant annet sanger som "Livskåte fuglar", "Det skulle vært sommer", "Jag trodde änglarna fanns", "Lys og varme", "Lykkelig mann" og "Bartender Blues". I tillegg til noen egne låter, og den sedvanlige avslutningen med "Landkjenning" i a capella-versjon.

Øl i krana og dunkel stemning

På Strai har det kommet mellom fem og seks hundre mennesker, men mannskoret var ikke skuffet selv om det bare kom omtrent halvparten i år.

— Det er deilig at det kommer folk til byen, selv om vi ikke har fått annonsert sommerkonserten så godt i år, sier Vaaler.

— I stedet for ettermiddag i sola ble det kveld med øl i krana og dunkel stemning. Men det tok litt av, med de låtene vi hadde valgt, legger Kirkhus til.

"Gabriellas song"

Saken fortsetter under bildet

"GABRIELLAS SONG": Silje Kåfjord fikk vist fram sin stemmeprakt under "Gabriellas song", som hun sang sammen med Gaasehud. Foto: Kjetil Samuelsen

Som gjesteartister i år hadde Kirkhus og co fått med seg Johnny Augland og Alice & the Mountain, eller Silje Kåfjord som hun egentlig heter. De to sang noen egne låter, samt at Kåfjord sang sammen med Gaasehud på "Gabriellas song" fra filmen "Så som i himmelen".

— Dette var skikkelig gøy. Det er en bra gjeng, og det er god stemning. Det er et deilig brekk i det jeg ellers driver med, sier Kåfjord.

— Det er litt annerledes enn det som vanligvis skjer på KICK?- Ja, men jeg synes det er herlig. Det er koselig, og publikum trives, sier artisten fra Lindesnes.

Endelig ja fra Augland

Gaasehud har prøvd å få med Augland i flere år, men da har den ivrige laksefiskeren vært i Alta på fisketur. I år passet det endelig for begge parter.

Saken fortsetter under bildet

SPILTE OPP: Johnny "Guitar" Augland kunne endelig være med på sommerkonserten med Gaasehud. Og artisten, som selv er fra Torridal, satte pris på å bli med. Foto: Kjetil Samuelsen

— Dette var kjempekoselig. Det er tydelig at Gaasehud har en fin fanskare, for det var et flott publikum. Det er torridøler, dette her. Det er artig med et slikt kor fra ei lita bygd. Eller den har visst blitt ganske stor etter hvert, sier Augland, som selv er fra Torridal, og humrer.

— Vi er vanvittig heldige, som får lov til å ha med så mange flinke folk, sier Vaaler, og tenker på både gjesteartister og bandet.

— På hver konsert trekker vi fram en vakker kvinne som synger vakkert. Silje blir det totale motstykke til 30 brølende mannfolk, sier Kirkhus, som ikke klarer å unngå å terge på seg byens andre mannskor.

— Jeg tror ikke jeg så noen fra Vestergabet her, avslutter han.