KRISTIANSAND: Torsdag klokka tolv holder Kilden pressekonferanse der de presenterer to nye sjefer. Både KSO og Agder Teater skal ha ny sjef, og det er den førstnevnte jobben det haster mest med å få besatt. Den som etterfølger Håkon Berge som KSO-direktør begynner i jobben allerede etter sommerferien, og det har vært 16 søkere til denne jobben.

En av de tyngste kandidatene kan være Stefan Sköld (63) som i fjor sa opp jobben som programsjef i Trondheim Symfoniorkester. Han har tidligere vært dirigent i Den Norske Opera og Oslo-filharmonien. Også produktsjef i Kilden, Anders Frode Marum har søkt denne jobben.

Teatersjef Ingrid Forthun skal også erstattes, men denne etterfølgeren tiltrer ikke før åremålet hennes går ut 31. desember 2014. Til denne jobben har åtte søkt, og bare en av dem er norsk.

For to uker siden utelukket ikke Kilden-direktør Bentein Baardson at man ville hente inn ytterligere kandidater.

To av teatersjef-søkerne har ønsket anonymitet, men de navnene som er offentliggjort er den svenske professoren i Musikdramatisk gestaltning, Mira Bartov (37), den norsk-nederlandske regissøren Tzara Tristana Schwab (37), bosatt i Danmark, den danske produsenten Christina Reeder Ryborg Jørgensen (42), den norsk-russiske regissøren Aleksandra Fladaas (51) bosatt i Bergen, den danske eks-direktøren for Nordens Hus, Niels Halm (61), bosatt på Færøyene, og norske Per Einar Fossner (73) fra Oslo som er regissør, dramaturg og oversetter.