Thriller

Storbritannia 2011

Regi: Elliot Lester

Manus: Nathan Parker etter en roman av Ken Bruen

Skuespillere: Jason Statham, Paddy Considine, Aidan Gillen, Zawe Ashton, David Morrissey, Des Barron

Sensur: 15 år

Egnethet: Ungdom/voksen

Les flere filmanmeldelser her!

Filmskaperne har fått øynene opp for den irske thrillerforfatteren Ken Bruen. Nylig ble «London Boulevard» utsendt på dvd, en thriller med Colin Farrell og Keira Knightley bygd på hans roman ved samme navn. Filmen «Blitz» henter sitt stoff direkte fra romanen «Blitz».

Ofte dreier romanene hans seg om private etterforskere eller eks–forbrytere. «Blitz» henter handlingen fra London–politiet, med en særdeles lite politisk korrekt etterforsker, Brant, i sentrum. Han spilles med all mulig konsis effektivitet av Jason Statham (blant annet «The Mechanic» og «Transporter»–filmene).

Han og en ny kollega – et menneske som er hans rake kontrapunkt – blir satt til å etterforske et politidrap. I løpet av kort tid er tre politifolk myrdet i tjeneste. Brant øyner mistanke til en spesiell type og han finner ut at politifolkene som er blitt myrdet, har alle arrestert og ydmyket denne fyren tidligere. Og Brant er en av dem. Samtidig tar morderen kontakt med en berømt kriminalreporter. Morderen titulerer seg selv som Blitz.

Dette er røft. Men røffheten har en klar handlingsstruktur og – dynamikk. En korthuggen fynd i regiavviklingen, meget konsise replikker, poengterte scener, tydelige typer. Og eksplosjoner av hard action inn imellom.

Som å drikke et glass rått irsk brennevin!

SE TRAILER ØVERST I SAKEN!

RØFT: Den britiske thrilleren "Blitz", basert på en roman av irske Ken Bruen, har røffe scener, røffe typer, røffe replikker og røffe kollisjoner. FOTO: Nordisk Film Distribusjon AS. Foto: Nordisk film distribusjon AS