Med epos som "Transformers" og "Bad Boys" har Michael Bay for lengst etablert seg som en av verdens minst subtile regissører. At han denne gangen behandler en sann – og dypt tragisk – historie med fintfølenheten til en mannevond elefant, er sånn sett bare som forventet. "Pain & Gain" er likevel ikke uten underholdningsverdi.

Mark Wahlberg, Dwayne Johnson og Anthony Mackie spiller tre idioter av noen bodybuildere som kidnapper en halvkriminell riking for å stjele pengene hans. Målet er å oppfylle den amerikanske drømmen om et liv med store hus, fete biler og damer med silikonpupper.

Anmeldelsen fortsetter under bildet

KJØTTHUER: Anthony Mackie, Mark Wahlberg og Dwayne Johnson prøver å finne snarveien til den amerikanske drømmen. Foto: United International Pictures

En god stund flyter filmen på skarpe replikker og Bays energiske visuelle stil. I denne verdenen er alle enten kjøtthuer, drittsekker eller begge deler, og det er unektelig ganske festlig å se dem utfolde seg.

"Pain & Gain" blir likevel problematisk når kidnappingen utarter til tortur og drap. Michael Bay later dessverre ikke til å se noen forskjell på oppdiktet tullball og virkelig vold som har rammet virkelige mennesker. Hos ham er tonen alltid den samme: kjekkasaktig, kvikk og grunn.