Les flere musikkanmeldelser her!

Halvparten av dette albumet er glimrende hip-hop. Det er når Brede Flatset «Sheepy» Johnsen fra Kristiansand rapper på dialekt. Andre halvpart er også ålreit nok. Da rapper Sheepy og hans venner på engelsk. Selv om det flyter bra også der, så forsvinner noe av særpreget med språket.

For det er når denne løfterike og sterke rapperen leverer sine sterke meldinger som på «Våpen på markedet» at det tar skikkelig av. Både der og på flere av de andre dialektlåtene kommer Sheepy veldig nært lytteren med nifse og stilige vendinger om verdens problemer med kriger, skitten maktkamp, om miljøproblemer og lemlesting av mennesker i en verden vi burde ha gjort bedre. Vi snakker om banebrytende, politisk hip-hop uten at Sheepy tar noe partipolitisk standpunkt. Tenk om alle de gode rapperne vi har i dette landet hadde sluttet å skryte av seg selv, og heller rette fokus mot verdens problemer. Det er noe av budskapet til Sheepy.

Et pent antall gjester er med på å krydre albumet både instrumentalt og vokalt, og Tronn D. Hansen og Ken D. Pedersen har et bra grep om mesteparten av produksjonen. Det er fint å høre at det låter kult med rapp på sørlandsdialekt. Neste gang bør det bli en plate med bare det. Da kommer innertieren.