Karrieren til Trond Granlund ligner litt på Henning Kvitnes sin. Da de begynte å synge norsk på hver sin kant på 90-tallet, så fikk de et mer dedikert og et mer voksent publikum.

Begge hadde en innbringende kommersiell karriere før det med engelske tekster, men nå låter det nok best med sanger på morsmål. Forrige gang sang Trond Granlund sanger som han lærte av faren sin. Med tittelkuttet er han tilbake med en sang om gode ungdomsdager da han og broren lekte indianer og hvit, og drømte om Amerika og lyttet på musikk derfra.

Resten av albumet har en fin variasjon både når det gjelder tekster og uttrykket i melodiene. Trond Granlund klarer likevel å gjøre alle låtene til sine egne. Det skjer enten han tolker Richard Thompsons "I Want To See the Bright Lights Tonight", Marius Müllers "Carmen" eller "Laura Mills". Lydbildet er for det meste akustisk, og i alle fall autentisk, levende og ekte. Den rustne stemmen til Trond Granlund gjør dette til en konfekteske full av ulike smaker det er lett å like. En god, gammel og meningsfull hedersmann; det er det han er.