Flere satt på gulvet og flere ble stående for å få best mulig utsikt til konsertscenen. Foto: Jon Anders Skau
Helt foran ved scenen sitter Vidar Sirevåg og Anne Stålesen fra hjembygda til Tønnesen. Foto: Jon Anders Skau
Når Tønes synger den gamle låten “Seminar” kommer det vekselsvis høylytt latter og klapping fra publikum. Foto: Jon Anders Skau

Det var trangt om plassene minuttene før Tønnesen med band inntok den intime scenen i kjelleren til Hos Naboen. Flere satt på gulvet og flere ble stående for å få best mulig utsikt til konsertscenen.

På releaseturne

— Jeg spiller på samme festival som Smokie. Det må være første gang, konstaterte visesangeren fra Sokndal.

Den utsolgte konserten på Dark Season er en del av releaseturneen til hans nye album “Sån av Salve”.

Lørdag kveld fikk publikum servert tittelsangen I tillegg til flere av de nye låtene, deriblant “Sånn koga eg”, “Et godt aua” og “Fluene”.

Låtnavnene er like banale som tekstene, men det banale går over i det geniale med de rike beskrivelsene på Sokndal-dialekt.

Når Tønes synger den gamle låten “Seminar” kommer det vekselsvis høylytt latter og klapping fra publikum, som kjenner seg godt igjen i en overengasjert kursleder og en altfor stor papirbunke.

Fanskare fra hjembygda

Helt foran ved scenen sitter Vidar Sirevåg og Anne Stålesen fra hjembygda til Tønnesen.

— Vi er en hel gjeng fra Sokndal her, og vi synes det er fantastisk å se vår lokale helt opptre, sier Sirevåg.

— Han har vært på flere konserter med Tønnesen, blant annet i Egersund, Stavanger og Sokndal. Det er imidlertid første gang han er på konsert med visesangeren i Kristiansand. Han har spilt mest i hjemtraktene, men nå har han også slått gjennom nasjonalt. Det er stas, og det fortjener han virkelig, sier 26-åringen.

Sangene til Tønnesen tar utgangspunkt i hverdagslige opplevelser. Selv om flere av dem kan sies å være universelle er det ifølge Sirevåg noen av historiene som kjennetegner ei lita bygd.

— Jeg bor og studerer i London nå, og kjenner meg spesielt igjen i sangen Velkommen Heim, sier sokndølingen.

Tilfreds med publikum

Etter konserten er Tønes flankert av fans som ønsker å få signert hans nye album. På spørsmål om hvordan han synes det var å spille for sørlandspublikummet, svarer han over skuldra;

— Det var veldig goe gang!