Det har aldri gått som bra som nå med Enslaved på det internasjonale markedet. Spesielt i Nord-Amerika, der de nettopp har turnert sammen med svenske Opeth. Men på det store festivalområdet på Hove ble konserten deres bare sånn passe vellykket.

Vestlendingene i Enslaved er rutinerte veteraner med en historie helt tilbake til 1991. Og faktisk så spilte de en av låtene de ga ut som en demo i 1992. Den låt litt fetere og bedre nå enn da den ble spilt inn, for Enslaved har litt av en tyngde og rutine nå. Men det hjelper ikke så mye når man har en stor slette foran seg der ute med bare rundt to tusen publikummere.

Vi har sett det mer enn én gang under Hove09, nemlig at de fleste bandene som har spilt på Hovescenen ikke har klart å trekke til seg nok folk til å få til en slags toveis kommunikasjon og et fellesskap som monner.

Enslaved har hele veien vært eksponenter for melodiøs metall med en rekke saftige overganger og fengende partier. Flere burde hørt dem, også på Hove.

Kjernen i bandet, Ivar Bjørnson og Grutle Kjellson, prøvde seg med en og annen bløt vits mellom det voldsomme bombardementet av låter pakket inn i metall. Folk lo ikke noe særlig. Det var det heller ingen grunn til.

Derimot burde det være grunn til å sjekke ut et band som Enslaved dersom man er på rockefestival. Det var ikke så mange av camperne som gadd det. De hadde tydeligvis andre gjøremål. Dermed var det bare fansen som stod igjen.

Det var ikke mange nok av dem heller til å løfte Enslaved høyt nok denne kvelden.