Da Crysis ble utgitt i fjor, måtte du omtrent ha datamaskinen til NASA for å få kjørt spillet. Teknologien som lå under var uten tvil myntet på fremtiden, og nå kommer neste installasjon i serien, Crysis Warhead.

Som før foregår spillet i Nord-Korea, der et mystisk funn har gjort at amerikanerne rett og slett blir for nysgjerrige til å la være å sende inn en gjeng med spesialsoldater. Denne gangen spiller du den britiske sersjanten Michael Sykes, som selvfølgelig kalles Psycho, og handlingen foregår samtidig som det som skjedde i det første spillet. Hvis du har spilt Crysis, betyr for så vidt dette at du allerede vet hvordan det går til slutt, men her får du altså oppleve det fra ”den andre siden av øya”.

Som forrige gang er du utstyrt med en såkalt nanodrakt. Dette er en tettsittende drakt som er koblet direkte til sentralnervesystemet ditt, og som har unike egenskaper. Du kan bruke energien i drakten til å bli ekstra sterk, ekstra rask, tåle ekstra mye, bli usynlig osv. Det er selvfølgelig helt på jordet, at når man først lager noe så fancypansy, ikke kan få til alt dette på en gang, men skitt au, noe skal man bruke knappene på tastaturet til også.

Crysis Warhead ser helt fantastisk ut, og har du rimelig butch maskinvare, er det ikke mye som slår grafikken her. Du blir sugd inn i miljøene på en annen måte enn spill som ikke ser like bra ut, her har grafikken faktisk mye å si for spillopplevelsen. Utviklerne har ikke vært like blendet av fortreffeligheten til nanodrakten denne gangen, spillet er mye mer actionpreget, og det er i stor grad opp til deg hvordan du velger å ta deg av de ulike situasjonene som oppstår. En ting er i hvert fall sikkert, når du tar deg en pause etter et par timer, har du høyere puls og er nesten andpusten, dette er rimelig intense greier.

Jeg synes Warhead er morsommere å spille enn det første spillet i serien, selv om spillet for én spiller er litt kort. Man kan vel regne det som en slags utvidelsespakke du ikke trenger originalspillet for å spille, og det koster ikke så mye heller, så dette er uten tvil valuta for pengene. Du får en del nye våpen, mer intense kamper, mindre dødtid mellom kampene og nok kaos og ødeleggelser til å tilfredsstille den mest actionhungrige. Spillvariantene for flere spillere er også bedre enn forrige gang, og det gir tradisjonelle nettspill en helt ny dimensjon når alle har nanodrakter.

Er du ute etter intens action på PC, kommer du ikke utenom dette.