5. september er det premiere på NRKs nye fredagskonsept, «The Hit». Musikkprogrammet er et realityshow, hvor målet er å finne talentfulle låtskrivere fra vårt langstrakte land. Kjente artister er hentet inn for å fremføre de potensielle hitene. Deriblant tre sørlendinger; Venke Knutson, Helene Bøksle og Maria Arredondo.

— Jeg tror det blir veldig gøy. Det er et konsept hvor ukjente låtskrivere står i fokus. Jeg har valgt en låt, og skal lage min versjon av den, sier Knutson, som skal fremføre låten hun har valgt 12. september.

— Jeg skal gå i studio med sangen jeg har valgt om et par uker. Jeg tror dette blir spennende. Det er gøy at de har hostet opp et nytt konsept, og jeg er spent på hvordan publikum tar i mot det. Det er ikke alltid låstkriverne får så mye oppmerksomhet, så det blir gøy, sier Arredondo, som skal på tv 26. september.

Marte Stokstad skal lede programmet, som skal sendes på NRK1 åtte fredager utover høsten. I tillegg til det sørlandske trekløveret, er 11 andre artister klare for «The Hit». Det er A1, Alexander Rybak, Alexander With, Atle Pettersen, D.D.E., D’sound, Jørn Hoel, Maria Haukaas Mittet, Trine Rein, Vidar Busk og Åge Sten Nilsens Ammunition.

— Det er en artig og veldig bra gjeng, og jeg gleder meg til å høre hva de gjør med låtene de velger. Målet her er jo at de skal tilføre sangene sin ekspertise og glød, og dra dem i nye og overraskende retninger. De er dessuten alle gode liveartister, så låtene er i de beste hender, sier Stokstad til NRK.