Inger-Helen Kilsti i aksjon på Gimle gård. Foto: Eli van der Eynden

KRISTIANSAND: — Vi ønsker å bruke våre teater- og musikkunnskaper til å levendegjøre museumsopplevelsen for barn, forteller hun.

I sommer kan du oppleve historien om tjenestepiken på Gimle gård som forelsket seg i en engelsk gitarist. Faren er stor for at du plukker opp noen historiekunnskaper i samme slengen.

Skuespiller Inger-Helen Kilsti, musiker Espen Sørensen og guidene på museet tar med seg publikum på en humoristisk og dramatisk omvisning i sommer.

Men forestillingene er på ingen måte bare tant og fjas. Paret har lagt stor vekt på at de historiske detaljene skal stemme. Blant annet er gitaren Sørensen spiller på en replika av hvordan instrumentet ville sett ut på begynnelsen av 1800-tallet, og musikken som spilles er fra samme periode.

Inger-Helen Kilsti i aksjon på Gimle gård. Foto: Eli van der Eynden

— Det skal være underholdning som gir innsikt. Det skal være både autentisk og morsomt, forklarer Kilsti.

Forestillingen er laget spesielt for Gimle gård. Scenene er skapt til rommene de presenteres i, og publikum får blant annet oppleve tidsriktig dans i ballsalen og gitarspill i malerisalen.

Det er syvende året duoen har omvisningsteater på Gimle gård. Kilsti forteller at flere publikummere har gjort omvisningen til en sommertradisjon, og at forestillingene har vært svært godt besøkt.

— Det er stort sett fullt eller nesten fullt, sier Kilsti.

Særlig de yngste tilskuerne har trivdes godt på runden i det gamle herskapshuset.

— Det er veldig gøy at barn lever seg inn i forestillingen med et alvor, selv om det er morsomt.

Forestillingene spilles hver onsdag og søndag klokka 12.00 og 14.00 på Gimle gård. I tillegg har Kilsti forestillinger på Kristiansand museum hver tirsdag og torsdag klokka 12.00 og 14.00. Begge spilles ut neste uke.