KRISTIANSAND: — Det er et veldig viktig tema. Målet med sangen var at noen skulle kunne kjenne seg igjen og ha det som en trøst. De er ikke alene, sier Mia Francke (13) til Fædrelandsvennen.

I forbindelse med NRK Supers rusuke forrige uke, ble musikkvideoen «Hæi» lansert. Her synger Ravi sammen med Mia Francke som er en del av duoen Tuva & Mia. Videoen handler om foreldre som drikker.

- Får fram begge sider

«Men hei, skjønner du ikke at jeg blir redd for deg. Du prøver å le, men det blir så kleint. Pappa jeg skjønner ikke hvorfor du må kikke ned i flaska akkurat nå. Kan du ikke være som jeg kjenner deg. Jeg vet jo at du egentlig er kjempegrei. Kast den driten i dass, og skjerp deg», synger Mia.

Bildet ble tatt da Ravi og Mia sang på God morgen Norge 30. mai. Foto: Privat

Tonje Voreland, som også fra Kristiansand, har hatt regi på musikkvideoen. Ideen er basert på egen opplevelse med en barndomsvenninnne som hadde en alkoholisert far. Ravi har skrevet låta ut i fra denne historien.

Det har vært en vanvittig glede og ære å få jobbe med Mia

— Jeg synes det ble et veldig fint resultat. Det ble enkelt og tydelig. Jeg tror den ble så vellykket siden vi ser far og datter synger til hverandre. Slik får man fram begge sider, mener hun.

Responsen på låta og videoen har vært over all forventning.

- Helt rå

Mia Francke fikk oppdraget etter at teamet bak videoen hadde sett henne synge på YouTube. Ravi skryter av ungjentas innsats i en sms til Fædrelandsvennen.

— Mia er helt rå. For det første er hun født med en helt enestående stemmeprakt, ikke bare vakker, men også med en helt spesiell signatur og karakteristikk. Men det er jo bare begynnelsen. I tillegg så har hun et vanvittig talent, er sprøtt musikalsk og har bra kapasitet på hukommelse.

Da Mia og Ravi gikk i studio, forteller han at det satt perfekt etter sju minutter. Og før de skulle synge på God morgen Norge, trengte de bare ni minutter til å øve.

Bildet ble tatt da Tuva og mia Francke spilte på Pink Party i fjor. Foto: Christian Tunge

— Mia har den riktige mentale innstillingen til artist-arbeid. Hun er rolig, fokusert og kvalitetsorientert. Det har vært en vanvittig glede og ære å få jobbe med Mia, skriver Ravi videre.Mia på sin side syntes det var gøy å jobbe sammen med Ravi.

— Det var veldig gøy og lærerikt. Ravi er en veldig hyggelig person.

- Over all forventning

Mamma Sissel Francke er stolt av datteren sin:

— Jeg synes at det var en fin ting for henne å være med på. Dette er tema som hun selv ikke er kjent med, så hun kjente litt på om dette var en tekst hun kunne synge. Men hun tenkt på det, og syntes det var et fint fokus å få fram. Vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger i etterkant, forteller hun.

I "Hæi" synger Ravi og Mia Francke, mens Hedvig Skogli Olsen spiller datteren i musikkvideoen. Foto: Skjermdump/NRK

30. mai delte Ravi videoen på sin Facebook-side. Nå har over 650.000 sett den. Den har også klatret til 37. plass på iTunes lista i Norge over de 100 mest populære sangene, uten hjelp av noe plateselskap.— Responsen på låta og videoen har vært over all forventning. Det er tydelig at det spiller på en streng hos veldig mange som ser og hører i Norge. Jeg har aldri opplevd en slik pågang i sosiale medier, skriver Ravi til Fædrelandsvennen.