— Jeg har drømt om å lage ei countryplate lenge, og nå var jeg klar, sier Inger Lise Stulien.

Vi treffer artisten fra Byremo i Bjørn Ole Rasch sitt studio i Kongshavn utenfor Kristiansand. Stulien har gitt ut flere album tidligere, de fleste i kategorien norsk tradisjonsmusikk. Nå er hun midt i innspillingen av et nytt album, som kommer ut til neste år. I Kongshavn er gjesteartist Thom Hell i gang med å legge sin stemme på sangen «Berre eg».

— Jeg har beundret Thom, og måten han synger på, i mange år. Jeg liker godt varmen i stemmen hans og måten han formidler sang på. Det er stas at han sa ja til å bli med, sier Stulien.

— Jeg elsker å være med på alt mulig, spesielt hvis det er utenfor der jeg er selv. Vi er ikke så langt unna hverandre musikalsk, men det er uvant for meg å synge på norsk og på dialekt. Det er gøy, sier Hell, som føler han utvikler seg som artist gjennom slike samarbeid.

Etter et par forsøk på å legge på en av Hells strofer på nytt, sitter det til slutt. Produsent Bjørn Ole Rasch gir tommel opp gjennom vinduet i studioet.

— Er det litt flaut at jeg får frysninger av meg selv, spør en ærlig Hell da de hører gjennom opptakene. Utsagnet skaper latter og god stemning i studio.

Stuliens kommende plate består av 11 låter, alle skrevet av artisten selv. Noen av melodiene har hun også komponert, noen har hennes faste gitarist Knut Kjetil Møen komponert. Singlen «Eit haldepunkt» ble gitt ut i september. Trolig blir «Berre eg» den andre singelen, mens det skal komme ytterligere en singel før albumet slippes.

— Jeg har skrevet om gleden, og om smertefulle ting. Det er ting jeg har erfart gjennom livet, og ting jeg har hørt fra andre. Det er historier fra et levd liv. Det er kjærlighet, glede, vemod og smerte. Men håpet og det å se lyst på livet er et gjennomgangstema, sier Stulien.

Selv definerer hun det kommende albumet som ei countryplate, med elementer fra folk, vise, roots og pop. Produsent Rasch er glad for å samarbeide med Stulien for tredje gang

— Det er nok en hyggelig innspilling, denne gang i country-roots-landskapet, som jeg ikke har jobbet så mye med. Men som jeg har stor respekt og ydmykhet for. Det er masse gode, lokale artister med, og det er hyggelig for studioet vårt. Og det er virkelig gode tekster, skryter Rasch.

— Bjørn Ole er arrangør og produsent. Han er kunstner med stor k. Han ser deg og løfter deg opp, sier Stulien.