KRISTIANSAND: — Det er veldig gøy og veldig lærerikt. Vi får gjort mye forskjellig, både foran og bak scenen, sier trioen Camylla Johansen, Camilla Njerve og Jorid Berg.

— Vi har ikke hatt en frihelg siden jul. Men når vi står på premieren, er det verdt det, legger Berg til.

Scherpf regisserer

REGI: Alex Scherpf er med som regissør for fjerde år på rad, når musikkelevene ved Vågsbygd vgs setter opp musikal. I år er det "Little Shop of Horrors" som står på plakaten. Foto: Kjartan Bjelland

I oktober valgte avgangselevene ved musikklinja på Vågsbygd vgs ut musikalen "Little Shop of Horrors". Fram til jul ble låtene og det musikalske øvd inn, og fra januar har de 40 elevene blitt instruert på scenen av regissør Alex Scherpf.— Det er fjerde året på rad jeg er med her på Vågsbygd. Denne musikalen er veldig krevende, men elevene tar det på strak arm, sier Scherpf.

Den siste uka har skoledagene vart fra ti til ti, for at alt skal sitte før fredagens premiere. Anne Margrethe Gluch er prosjekt- og musikalsk leder, danselærer Carle Jung er koreograf og Christer Fredriksen er ansvarlig for arrangering av musikk og band. Musikklassen har i tillegg fått hjelp av noen av danseelevene, for å bidra på koreografien.

— Det er mye folk her, og vi har et veldig godt miljø, sier Ørjan Madsen, som spiller hovedpersonen Seymoure Krelborn.

Blodspisende plante

Seymoure jobber i en blomsterbutikk, og en dag finner han en spesiell blomst. Han gir den navnet Audrey II, etter Audrey som han er forelsket i. Men det spesielle er at blomsten trenger blod for å vokse, og etter hvert som den blir større, trenger den mer og mer blod. Den krever at Seymoure dreper personer og forer ham med dem.

— Det mest krevende er å huske all teksten, sier Madsen, som egentlig er gitarist.

— Det er gøy, men jeg vet ikke om jeg hadde orket alt dette stresset til vanlig. Det blir nok gitar på meg, sier han.

Forestillingen spilles hver dag fram til torsdag i neste uke, med to forestillinger på søndag. Det er plass til omtrent 150 publikummere i salen, og forhåndssalget lover bra for interessen.

— Premieren er allerede utsolgt, i tillegg er det nesten utsolgt på tirsdag, forteller Lillian Ringøen, som i tillegg til å spille i musikalen er presseansvarlig.