Ole Geir Feste har lenge hatt en forkjærlighet for Gabriel Scotts verk, og har flere ganger satt opp monologer basert på forfatterens tekster. Både Pider Ro og Skipper Terkelsen har blitt personifisert. I forestillingen «Sur melk og kjærlighet» setter han opp tre nye Scott-historier, hentet fra boka «Blaaskjæl» som kom ut i 1923. — Boka innholder også tre Skipper Terkelsen-historier som jeg har gjort før. Men nå skal jeg gjøre «Kongebaaten», «Sur melk og kjærlighet» og «Da Benjamin skulle gjøre byen en tjeneste - en 17. mai-historie», sier Feste.

«Kongebaaten» handler om en fisker som mister båten etter å ha gått på skjær, og som skriver til kongen for å få en ny båt. I «Sur melk og kjærlighet» møter vi en ung, notorisk ungkar som hater ekteskap, men som møter problemer da han virkelig blir forelsket. Den siste historien handler om da den lille kapteinen Benjamin får i oppdrag å holde 17. mai-talen, siden de andre aktuelle talerkandidatene ligger syke.

— Alex Scherpf pleida å si at hvis du humrer når du leser det selv, kan du gå ut i fra at flere vil humre. Dette er morsomme historier, sier Feste, som har lagt forestillingen til Høvåg Herredshus, som bare ligger noen steinkast fra der Scott vokste opp.

Premieren er onsdag 23. april, med forestilling de seks påfølgende dagene.