KRISTIANSAND: — Det er bra at noen retter søkelys mot den omfattende seksuelle volden mot barn i Kambodsja, som landets myndigheter selv og resten av verden ellers stort sett ignorerer. Det er umulig å anslå hvor mange barn som blir utsatt for overgrep fra naboer, familiemedlemmer og fremmede, inkludert turister, men vi må frykte at tallet er svært stort, skriver Gerald Folkvord, politisk rådgiver i Amnesty International, i en mail til Fædrelandsvennen.

Menneskerettighetsorganisasjonen ga ut en rapport om voldtekt av barn i Kambodsja i 2010, som viser at myndighetene beskytter overgriperne.

— Myndighetenes manglende interesse, og den omfattende korrupsjonen blant annet hos politiet, gjør at de som begår den slags forbrytelser har lite å frykte. I de få tilfellene der gjerningsmannen blir tatt, presser politiet gjerne familien til offeret til å godta en liten finansiell erstatning, som politiet selv også får sin del av, skriver Folkvord, som bekrefter at situasjonen ikke har bedret seg de siste årene.

— I stedet for å ta dette problemet på alvor, slår myndighetene stadig hardere ned mot de som avslører dette og andre menneskerettighetsproblemer i Kambodsja. Siden 2012 har vi sett en dramatisk opptrapping av forfølgelse av uavhengige journalister og menneskerettighetsforkjempere i Kambodsja, skriver han.